Shigeru Miyamoto, geestelijke vader van befaamde franchises als Mario, Zelda, en Donkey Kong wordt dit jaar 61.

Miyamoto heeft nog geen plannen om onmiddellijk op pensioen te gaan, maar heeft stappen genomen om Nintendo voor te bereiden op de dag wanneer hij er niet meer voor de Japanse gamegigant zal zijn.

Dit jaar ben ik over de 60 en ga ik er 61 worden, dus zou het vreemd zijn als ik niet zou denken aan mijn pensioen, maar het aantal projecten en het volume van mijn werk is niet veranderd.

In plaats daarvan is wat we intern doen in de veronderstelling dat er een dag kan zijn dat ik er niet meer ben, en om het bedrijf daar op voor te bereiden doe ik alsof ik aan de helft van deze projecten niet meer werk om de jongere staff hier meer te betrekken.

Dit initiatief is niet direct verbonden aan Miyamoto’s pensioen, zei hij, maar eerder om de organisatorische structuur van Nintendo aan te passen. “Mensen hebben de neiging om altijd terug te kijken naar de persoon die hun in de juiste richting heeft gewezen,” zei Miyamoto. Resulterende dat Miyamoto zei dat hij liever heeft dat zijn producers de consument behagen in plaats van hem.

En zoals ik graag zeg, probeer ik graag uit te weg te duiken zodat ze in de plaats van naar mij te kijken, eerder naar de consument kijken en dusdanig hun games te ontwikkelen met de consument in gedachten in plaats van mij. Dus ik zie het eerder als een opportuniteit om hen te helpen zich te ontplooien en op te brengen.

No more articles