Narco Terror is een geavanceerde twin-stick shooter vol actie, van de hand van Deep Silver en Rubicon Organization. 

Het thema grijpt terug naar de klassieke actiefilms uit de jaren 80 en door de diverse arcade speelstijlen is de game afwisselend: als de dochter van de voormalige commando Rick Quinn ontvoerd wordt, gaat hij als een soort eenmansleger op zoek naar haar in een missie die hem van de dokken in Miami naar de rivieren van Zuid-Amerika voert. Quinn werkt aan een geheime technologie die ervoor moet zorgen dat de drugkartels niet langer hun zelfgebouwde drugdonderzeeboten kunnen gebruiken om hun handel te vervoeren. En dan blijkt dat een oude, lang geleden verdwenen vriend het op hem voorzien heeft. Als Quinn ontdekt dat zijn voormalige partner Jay Delgado aan het hoofd staat van het kartel dat zijn dochter ontvoerd heeft, wordt de vendetta persoonlijk.

Je beschikt als speler over een arsenaal aan aanpasbare wapens, verschillende munitie (van explosieven tot tesla coils, granaten, …), power-ups en upgrades via karaktervoortgang. De vijand beschikken over zware tanks, bepantserde helikopters en snelle vliegtuigen maar Quinn’s voorliefde voor stevige machineguns en zijn vaardigheden in het besturen van luchtvoertuigen geven hem een stevig wapen in zijn strijd.

Je kan verschillend speelmodi toevoegen: van 2D side-scrolling tot top down verticale sequenties en dit alles met prachtige visuals. Tenslotte kan je met maximum twee spelers zowel lokaal of online co-op naadloos in en uit de game stappen.

Narco Terror is vanaf vandaag beschikbaar op PSN en vanaf morgen op XBLA, maar ook via Steam en andere digitale distributiepartners kan je de game aanschaffen (voor € 9,99 of 800 MP).

 

No more articles