Sony viert vandaag de tiende verjaardag van een van de meest verkochte muziekgames aller tijden: SingStar. Dat doet het door een nieuwe editie te lanceren, inclusief bijhorende app voor de volgende generatie sociale zangers en een nieuwe compilatie disc voor PlayStation 3 en PlayStation 4.

De nieuwe versie komt later en daarnaast wordt er een gratis bijhorende app op de markt gebracht, die uw iOS/Android telefoon verandert in een microfoon. Er staat dus niet langer een beperking op het aantal mensen dat luidkeels zal kunnen meezingen. De nieuwe compilatie disc met 30 liedjes krijgt de naam Singstar: Ultimate Party en zal later dit jaar voor het eerst te koop zijn voor PlayStation 4.

“Ik kan niet geloven dat het al 10 jaar geleden is dat we SingStar voor het eerst lanceerden. Het is fantastisch om te zien hoe populair het merk geworden is, met wereldwijd 26 miljoen verkochte compilation discs en 25 miljoen gedownloade songs. In 2004 waren we echte pioniers. Er bestonden geen andere party- of sociale games op dat moment. Zingen via een console was een volledig nieuw idee! Maar we waren er altijd al van overtuigd dat mensen graag samen zingen. SingStar heeft samen zingen altijd mogelijk gemaakt, en dat zal het ook blijven doen. Vandaag kunnen we dan ook met gepaste trots meedelen dat we een nieuwe editie van SingStar zullen lanceren. Dit wordt er eentje voor de digitale generatie, aldus Dave Ranyard, Studio Director van SCEE WWS.

No more articles