Sleeping Dogs ontwikkelaar United Front Games bedankt uitgever Square Enix voor de extra mankracht en tijd die zij kregen voor het ontwikkelen van Sleeping Dogs.

Deze extra resources waren broodnodig om Sleeping Dogs gelijktijdig op console en PC uit te brengen. Het is niet vanzelfsprekend om een game tegelijkertijd voor console en voor PC te lanceren, zonder te vervallen in een flauwe port.

Very early on in development, we wanted to create a PC-specific version. We always had that planned. When the game changed hands from Activision to Square Enix, Square was incredibly supportive of the PC version and actually wanted us to do more with it, Aldus Senior producer Jeff O’ Connell.

United Front Games is dus wonderwel geslaagd om PC-gamers te voorzien van verbeterde graphics en een aangepaste besturing, dit door vanaf de start hun team in twee te delen. Square Enix is op haar beurt weer tevreden, omdat landen als Duitsland een grotere afzetmarkt hebben voor PC. Een mooie verhouding tussen uitgever en ontwikkelaar, een win-win situatie voor beiden en een prachtspel voor gamers, mooi zo!

Sleeping Dogs is beschikbaar voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360.
Lees onze uitgebreide Sleeping Dogs Review.

No more articles