Sony heeft vandaag ‘nasne’ geïntroduceerd, een standalone home entertainment HUB dat werkt voor de PlayStation 3 en Vita.

Dit apparaat heeft een ingebouwde 500GB harde schijf en een digitale en satelliet-uitzendingen TV tuner. Zo is het mogelijk om de nasne te connecteren met je thuisnetwerk, zodat men digitale en door satelliet uitgezonden programma’s kan bekijken en opnemen. Dit kan met behulp van een PS3 applicatie, genaamd ‘Torne’. Ook is het mogelijk om opgenomen content op je PS Vita, Sony tablets en Xperia toestellen te bekijken. Daarnaast is er een functie ingebouwd waarmee men ook gelijktijdig kan live of opgenomen TV beelden kan streamen naar twee ondersteunende Sony apparaten.

Zoals de naam ‘nasne’ doet vermoeden, kan dit leuke apparaat ook fungeren als een NAS. Zo is het mogelijk om je nasne te gebruiken om films, foto’s en muziek op de ingebouwde 500GB harde schijf op te slaan. Alle data kan over het thuisnetwerk worden overgezet, of via het gebruik van een externe harde schijf. Ook kan men de interne opslagruimte uitbreiden door een externe schijf te koppelen aan het apparaat.

nasne vindt zijn baan naar de Japanse huiskamer op 19 juli voor een goede €160. Momenteel is er nog niks bekend of deze home entertainment HUB ook naar Europa zal verhuizen.

[toggle_simple title=”Hoe werkt nasne met de PS3?” width=”Width of toggle box”]

PS3 gebruikers kunnen digitale en door satelliet uitgezonden programma’s bekijken via hun thuisnetwerk door het installeren van de ‘Torne’ applicatie, een dedicated app voor de PS3. Dit programma is inbegrepen in het hele nasne pakket. Ook is het mogelijk om maximum vier nasne units te connecteren met je PS3, waardoor je tot vier televisieprogramma’s gelijktijdig kunt opnemen. Meer details rondom Torne zullen nog worden aangekondigd.[/toggle_simple]

[toggle_simple title=”Hoe werkt nasne met de Vita?” width=”Width of toggle box”]

Net als PS3 gebruikers kunnen ook Vita gebruikers digitale en door satelliet uitgezonden TV programma’s bekijken met behulp van de applicatie ‘Torne for PS Vita’. Dit is een applicatie die je toegang biedt tot je nasne unit overal in hetzelfde thuisnetwerk via Wi-Fi. Terwijl men een televisieprogramma opneemt, is het mogelijk om gelijktijdig een exportbestand te creëren, zodat men de opgenomen inhoud via een Wi-Fi verbinding op hun Vita apparaat kan plaatsen en dit onderweg kan bekijken.[/toggle_simple]

No more articles