Dit magische spreukenboek is de eerste titel voor Wonderbook en combineert de nieuwste AR-technologie met PlayStation Move.

Sony Computer Entertainment Inc. heeft vandaag Wonderbook: Book of Spells aangekondigd, een samenwerking tussen SCE London Studio en J.K. Rowling. Wonderbook: Book of Spells is de eerste titel die gebruik maakt van Wonderbook, het innovatieve nieuwe randapparaat voor PlayStation 3 dat de wereld om je heen verandert door een nieuwe stap te nemen op het gebied van lezen en Augmented Reality. Dit is ook het eerste resultaat van Sony’s samenwerking met Pottermore, J.K. Rowlings unieke, vrij te gebruiken website die opwindende online extra’s biedt bij het lezen van haar ongelofelijk succesvolle Harry Potter boeken.

De nieuwe originele teksten van J.K. Rowling komen tot leven als je Wonderbook: Book of Spells leest. Je kunt spreuken gebruiken met je PlayStation Move-bewegingscontroller, die verandert in je eigen toverstok. Lees over de geheimen van de tovenaarswereld en leer de kunst van het spreuken gebruiken, net als de leerlingen van Zweinstein. Wonderbook: Book of Spells komt in november 2012 uit in Europa, in december 2012 in Noord-Amerika en later ook in andere landen en regio’s.

Aldus J.K. Rowling:
[blockquote]Een Dreuzel kan niet dichter bij een echt spreukenboek komen dan in Wonderbook: Book of Spells. Het was heerlijk om samen te werken met het creatieve team van Sony, om mijn spreuken en hun geschiedenis tot leven te brengen. Dit is een heel bijzonder apparaat dat voor een unieke leeservaring zorgt.[/blockquote]

Andrew House, president-directeur van SCE voegt daaraan toe:
[blockquote]De samenwerking tussen J.K. Rowling en Sony, in het bijzonder met Sony Computer Entertainment, is iets waar ik persoonlijk heel blij mee ben. We hebben een van de grootste merken op het gebied van entertainment samengebracht met de meest succesvolle kinderboekenserie uit de geschiedenis.[/blockquote]

Hij gaat verder:
[blockquote]We geloven dat Wonderbook: Book of Spells een revolutie betekent als het gaat om het vertellen van verhalen. We vinden het dan ook geweldig dat de technologie van PlayStation een nieuw deel van de wereld van Harry Potter op een opwindende manier tot leven kan brengen.[/blockquote]

Wonderbook: Book of Spells is de eerste titel voor Wonderbook, de nieuwste aanwinst in het PlayStation-assortiment. Wonderbook zal duizenden verhalen tot leven brengen in een echt boek, met een hele nieuwe serie avonturen en ervaringen om te ontdekken. Wonderbook vertelt verhalen en zet je verbeelding aan het werk. Laat je meeslepen door de exclusieve nieuwe content voor je PlayStation 3 en waan je in het centrum van de actie met de Augmented Reality-technieken van PlayStation Eye die de wereld om je heen veranderen. Haal het avontuur en het mysterie je woonkamer binnen en laat je meevoeren naar nieuwe werelden. Je krijgt nu de kans om je favoriete verhalen echt te beleven.

Book of Spells is meer dan tweehonderd jaar geleden geschreven door Miranda Wiggelaar. Het is te vinden op de Verboden Afdeling van de bibliotheek van Zweinstein. Dit lesboek voor gevorderde leerlingen helpt je op weg om een ervaren heks of tovenaar te worden.

Wonderbook: Book of Spells komt uit in november 2012. Het biedt leerlingen een veilige omgeving waarin ze kunnen lezen, ontdekken en leren. Hier kun je de bekende geliefde spreuken oefenen, zoals Incendio, Wingardium Leviosa en Expelliarmus, maar je kunt ook ondeugende briefjes ontdekken, en spreuken die vroeger door leerlingen van Zweinstein in de marges zijn gekrabbeld. Naast grappige feitjes en anekdotes over de spreuken heeft J.K. Rowling ook een serie raadsels geschreven die je helpen om een geslaagde heks of tovenaar te worden. Ze dagen je uit om verder te gaan in het boek en nieuwe verhalen te ontdekken aan het eind van ieder hoofdstuk, als beloning voor je uitstekende spreukgebruik.

No more articles