Het is ongeveer drie jaar geleden dat The Last Guardian voor het eerst werd aankondigd, maar in al die jaren hebben we er maar weinig van gezien en gehoord. Hoe zit het hier nu mee? Gaat deze nog naar de PS3 komen of niet?

In een interview met EuroGamer heeft Shuhei Yoshida, de chief bij Sony Worldwide Studios, bekend gemaakt dat het ontwikkelingsteam nog steeds met volle kracht aan het project werkt. Er zijn enkele technische problemen die nogal de nodige tijd vragen om op te lossen, waardoor het voor buitenstaanders lijt dat er geen vooruitgang is. Toch is het team druk in de weer om deze game op een hoog niveau af te ronden.

The team is still working on it very hard. There are certain technical issues they’ve been working on. That’s the period of time when the game, looking from the outside, doesn’t seem to be making much progress. But internally there is a lot of work going into creating the title.

Toch maar vreemd dat ze dan geen demo lieten zien gedurende de E3 vorige maand en de Tokyo Game Show vorig jaar. Waarom hebben ze dit dan niet gedaan? Wel, volgens de heer Yoshida was de game wel speelbaar, maar doordat de technische problemen nogal hardnekkig waren om op te lossen, had men besloten om enkele aspecten van de game helemaal opnieuw te ontwikkelen.

We had the game playable,. At one point we felt that it would be produced for a certain time period. That was the time we prematurely talked about the launch window. But it turned out the technical issues are much harder to solve. So the engineering team had to go back and re-do some of the work they had done.

Ook vroeg EuroGamer of The Last Guardian van de PS3 verhuist is naar de PS4, die volgens geruchten trouwens eind volgend jaar op de markt zou komen. Toch dringt Yoshida aan dat de game een PS3 titel is en blijft.

The game is developed on PS3.

Wanneer we The Last Guardian op de PS3 mogen verwachten, is helaas niet bekend gemaakt. Om het wachten wat draaglijker te maken, plaatsen we nog eens de schitterende trailer van deze game online.

No more articles