Shuhei Yoshida, die aan het hoofd van PlayStation staat, liet uitschijnen dat er mogelijk geen PlayStation 5 (PS5) komt of dat de toekomst van hun console zoals we deze nu kennen onzeker is. Dit deed hij in een persoonlijk gesprek met Oddworld maker Lorne Lanning.

De info komt dus niet rechtstreeks van Sony zelf, waardoor we dit voorlopig nog met een serieuze korrel zou moeten nemen. In een interview met Game Informer doet Lorne zijn verhaal:

“I said to him, ‘well what does the PlayStation 5 look like?’ And he said, ‘you mean if’. And I was like, ‘whoa, are you willing to say that on a stage?’ And he goes ‘yeah, it’s an if’. It was a really interesting thing and he didn’t give me a clear answer but he’s hinting at ‘we need to be more agile. None of us know what the future will be like so how do we adapt to it faster’”. 

Voorlopig komen we dus niets officieel te weten, maar met de recente aankondiging van de PS4K klinken deze geruchten steeds sterker. Mogelijk gaan we steeds meer upgrades zien in het midden van een generatie. Een andere denkpiste is een mix van games die native draaien op de geschikte hardware en via streaming (Gaikai) op oudere toestellen. Genoeg stof om over na te denken!

 

  • Philippe Dupont

    Het is alleszins nog vroeg om over de next gen te gaan praten. Dat is een beetje als aan NASA vragen of ze mensen naar Mars gaan sturen, dan ga je ook een “misschien” als antwoord terugkrijgen. Bovendien herinner ik mij in de vorige generatie al gelijkaardige geruchten vanuit het microsoft kamp die stelden dat hun volgende console slechts een streaming device zou worden. Dus ik geloof er weinig van. Dat gezegd zijnde geloofde ik ook de ps4k niet, maar nu lijkt het er toch op dat Sony zichzelf daarmee in de voet wil schieten, dus ik kan mis zijn 😉

  • http://creativecircle.be Jef

    Het mes snijdt aan twee kanten. Je wil natuurlijk niet de markt versnipperen, want dat is net de sterkte van een console tegenover PC. Nu als ze backwards compatibiliteit kunnen garanderen tot op een zeker niveau (met streaming of incrementele graphics), dan zie ik een vrijblijvende mid-cycle upgrade zeker zitten.

    Natuurlijk moet de game op oudere hardware dan ook nog speelbaar zijn en niet tegen 20fps met horten en stoten. :p

No more articles