De PlayStation 3 hacker George Hotz, beter bekend als Geohot, is op gesprek mogen gaan bij enkele Sony engineers na zijn welbekende PS3 hack.

Sony heeft deze jonge hacker in mei 2011 uitgenodigd om in haar Amerikaanse hoofdkwartier een ontmoeting met enkele Sony engineers te regelen en Geohots methoden te bespreken. Je voelt het uiteraard al aankomen waarom ze deze jongeman hebben uitgenodigd voor een babbeltje. De engineers wilden meer weten hoe George de PlayStation 3 destijds had gehacked, een methodologie de hij met alle plezier wilde delen met de consolegigant.

Jim Kennidy, senior vice-president van strategische communicatie bij Sony Amerika, wist hier het volgende aan toe te voegen: [blockquote]Wij zijn altijd geïnteresseerd in het verkennen van alle mogelijkheden om zowel onze systemen als consumenten te beschermen.[/blockquote]

Na de leerrijke ervaring voor de Sony engineers eindigde deze belevenis met een paar stevige handdrukken en een overeenkomst om niet meer te knoeien met de PS3. De jonge hacker ging underground, stopte met bloggen en verhuisde in het geheim naar California, waar hij begon te werken voor Facebook. Dit was echter niet van lange duur, want na 8 maanden stopte hij ermee.

No more articles