Naast de bevestiging van vannacht over The Last of Us: Remastered, kondigt John Smeley, president bij Sony Online Entertainment, hun volgende project aan: H1Z1.

H1Z1 is een massive multiplayer online (MMO) game waarin spelers strijden om te overleven in een wereld waar de dood het enige ding is dat zeker is. Het H1Z1 virus verwoeste de mensheid en liet niets anders dan dood en verderf in zijn kielzog en een wereld bijna leeg van het menselijk leven, waar de restanten van de mensheid, die met uitsterven zijn bedreigd, zitten in een strijd tegen degenen die besmet zijn met het virus. Het is ondertussen alweer 15 jaar geleden dat H1Z1 voor het eerst werd aangetroffen, en het bitterweinige dat van de vorige wereld overblijft wordt overspoeld met Infected. De mensheid is teruggebracht tot zich te verbergen in de schaduw, wanhopig op zoek nar voedsel, water en alles wat kan helpen om die ene extra dag te overleven.

Maar de Infected zijn niet de enige gevaren die in deze post-apocalyptische wereld schuilen. Het dagelijks leven in de Apocalyps betekent het omgaan met allerlei wilde dieren en de brutaliteit van andere overlevenden, evenals het vinden van je volgende maaltijd en een veilige plek om te slapen. Het betekent ook het wegvangen of craften van iets dat je kan helpen overleven. In H1Z1 is elke minuut van de dag geleende tijd en vrees je voor je leven, maar het leven kan en zal gaan, zelfs in omstandigheden als dit. De mensheid geeft niet toe aan de Infected. Er zijn nog steeds overlevenden van de mensheid en de strijd gaat door!

GameSnackBE-H1Z1-Screenshots-01

Zoals we gewoon zijn SOE games, zal ook H1Z1 beschikken over een groot oppervlak met naadloos aangesloten open landschappen en geconcentreerde stedelijke jungles. John Smeley vermeldt overigens dat de omvang van H1Z1 groter zal zijn dan die van Planetside 2. Hun doel is om een geheel eigen versie van een post-apocalyptisch Amerika te maken, indrukwekkend!

We are starting with what I would call “Middle America” – an “anywhere and everywhere” town. Over time we will grow the world until we have our own version of the U.S. after the death and destruction brought on during the H1Z1 epidemic. It will be our own version of America.

Er zijn ondertussen al tal van zombie survival games, denk maar aan DayZ, Nether en Infestation: Survivor Stories, dus hoe gaat H1Z1 zich onderscheiden van de enorme menigte? Simpel, volgens John alleszins. H1Z1 zal SOE’s eigen next-gen engine Forgelight gebruiken, die helemaal vanaf nul is opgebouwd, waardoor ze allerlei nieuwe tech kunnen demonsteren. Verder zal de wereld opgebouwd zijn over meerdere server met elk verschillende rule sets, waardoor spelers in staat zijn om items te ruilen en er ook voor te zorgen dat ze zowel mensenlijke bondgenoten als vijanden hebben om zich tegen uit te leven.

Het belangrijkste ding dat H1Z1 zal onderscheiden van de andere grote games in het genre is de nadruk die ze leggen op speler eigendom en bouwen. Je hoort het goed, bouwen. In H1Z1 krijgen spelers namelijk de mogelijkheid om zelf gebouwen neer te zetten. Spelers krijgen de tools om hun eigen steden, kampen en verdedigingen op te zetten, en ze kunnen beslissen hoe ze hun basis gaan ontwikkelen. Verder zullen ook alle sociale functies als grouping, (party) voice chat, en andere sociale trekjes hun intrede maken.

We want our players to make Woodbury from The Walking Dead if they want to. Or take over a prison. Or fix an old car so you and your friends (yeah we have multiplayer vehicles) can run zombies and players over mercilessly, and revel in the sheer delight of hearing a zombie scream as you light it on fire, or craft a gun to take down your friends and enemies alike. Our goal here is to provide emergent gameplay that will allow our players to make the world their own the way they want to.

Misschien toch ook wel een leuk gegeven om zeker eens te proberen!

If you prefer a quiet life as a farmer raising crops… we’re going to make sure your zombie apocalypse fantasy is complete. If you’re like me and you want nothing more than to kill everything that moves, by all means see how that goes. It’s going to be a blast!

Sony Online Entertainment heeft ondertussen ook een teaser website online geplaatst, die doorwijst naar een subdirectory op Reddit. H1Z1 verschijnt normaal in het tweede kwartaal van dit jaar nog voor de PlayStation 4 en PC.

No more articles