Sony heeft ingestemd om zijn Amerikaans hoofdkantoor te verkopen aan Cherit Group voor 1,1 miljard dollar.

Volgens Sony is het verkopen van deze vestiging een logische strategische zet, zeker in deze moeilijke tijden met een slechte economie. Het bedrijf hoopt hiermee 770 miljoen dollar netto in het laadje te kunnen binnenhalen na het terugbetalen van schulden. Dit heeft Sony zeker nodig na het recordverlies van ongeveer 4 miljard euro vorig jaar.

Given the opportunities and challenges in the current economic and real estate landscape, selling 550 Madison now is a timely and logical strategic move.

Momenteel is de hardwaregigant druk in de weer met het bekijken van andere mogelijke locaties in Manhatten, maar er is nog niet zeker waar het nieuwe hoofdkantoor gevestigd zal worden. Aldus Nicole Seligman, president van Sony corp. America:

Regarding our new headquarters, we continue to look at a number of spaces in Manhattan but have not yet made a decision about where to lease.

Hopelijk komt Sony dankzij deze verkoop terug op zijn voeten terecht en uit het rood geraken. Voor de gaming industrie zou het een catastrofale ramp betekenen moest Sony zijn deuren sluiten. Wij wachten tenslotte ook vol ongeduld op de PlayStation 4!

No more articles