Star Wars Pinball: Heroes Within is een DLC van het befaamde Zen Pinball door Zen Studios. Een DLC die de trilogie op een goed einde brengt en dit met 4 tafels, tegenoverstaande dat de vorige DLC’s er 3 bevatten. Betekent dit een prijsverhoging? Nee, absoluut niet, je krijgt hier dus 4 tafels voor de prijs van 3. Deze prijs zal dus neerkomen op €9,99 in de digitale stores. En dit prijskaartje zijn ze vast en zeker waard. Lees het hier!

Nostalgische gameplay

Het is geweten dat games altijd afwijken van de realiteit, maar bij Zen Studios hebben ze toch wel hun beste beentje voorgezet. De geluiden die je flipperkast produceert zijn levensecht. Van het het lanceren van je bal, het klapperen van de flippers tot het botsen van je bal op de bumpers. De sound effects in-game zijn prachtig toegepast en terwijl je speelt, word je vergezeld door een epische soundtrack van de films, die je extra motiveert om toch nog eens je highscore te verslaan. En bovenop dit alles kun je aan de flipperkast schudden om er voordeel uit te halen, maar pas op! Deze kan ook zoals in het echt ‘TILT!’ slaan.

De ontwerpen van de tafels zijn een streling voor het oog en er is zeker en vast bij nagedacht. Zo zorgt Zen Studios ervoor dat je nooit het gevoel hebt dat je de vorige tafel terug opnieuw aan het spelen bent. Integendeel zelfs,  ze hebben bij elke tafel een uniek design en speelstijl ontwikkeld waardoor de speler ze nooit verveeld raakt.

Dit allemaal zorgt voor een eindeloos plezierige game die je op elk moment kunt spelen. Games dienen in de eerste plaats voor ontspanning en deze voegt deze woorden direct bij de daad. Deze game bezorgt je een stressloze ervaring met een fraai grafisch kantje. Dit betreffende de game op zich, want het downloaden was voor ons wél een stresservaring. Je hebt de standaardversie van Zen Pinball nodig om deze DLC te kunnen spelen. We hadden die gedownload samen met de unlock van de desbetreffende tafels. Toch konden we niet beginnen met spelen en waren volgens de game de tafels niet gekocht. Na wat heen en weer gepruts zijn we tot de ontdekking gekomen dat je de trial-versie moet downloaden en installeren, waardoor je ze na de unlock volledig in je bezit hebt. Niet echt duidelijk en allesbehalve logisch, maar we zijn er toch in geslaagd om deze DLC uiteindelijk te spelen.

GameSnackBE-Star-Wars-Pinball-Heroes-Within-Screenshots-01

Tafels van A tot Z

Hier zullen we een woordje uitleg geven betreffende de tafels en hun ingebouwde features. We zullen beginnen met de meest voor de hand liggende tafel en dat is Episode IV: A New Hope. Deze tafel brengt een einde aan de trilogie en eer aan de originele films in deze franchise. Bij deze tafel heb je de unieke mogelijkheid om te kiezen in welke baan je je skillshot uitvoert bij lancering. Dit is niet iets wat er voor zorgt dat het een geheel andere game is, maar dit zorgt wel voor dat tikkeltje extra verfrissing. Andere leuke elementen zoals minigames zijn ook van de partij en die zorgen voor een hoop extra fun. Desondanks het feit dat deze tafel de eerste film in de Star Wars-franchise representeert, zorgt ze toch voor een mooi einde van deze trilogie.

Aanvullend op een tafel die volledig gebaseerd is op een film, zijn we niet verrast met het feit dat er een tafel geheel gewijd is aan de Droids. Hier probeert R2-D2 ervoor te zorgen dat de Death Star-plannen in de handen komen van Kenobi. Samen met zijn toegewijde compagnon C-3PO waant hij zich een baan doorheen de droge woestijn van Tatooine. Hier kom je tegenover Jawas te staan en maak je een sabotage en ontsnapping van een Sandcrawler mee. Er zijn ook hulpaanvragen van andere Droids die je moet voldoen. Dit soort missies zorgen voor een mooie afwisseling doorheen de game.

GameSnackBE-Star-Wars-Pinball-Heroes-Within-Screenshots-02

En wat zou Star Wars zijn zonder de kopstukken van de Jedi en Sith. The Masters of Force tafel zorgt dan ook dat er geen enkel sleutelfiguur ontbreekt zoals Yoda, Count Dooku, Qui-Gon Jinn, Darth Sidious en Darth Maul. Hier nemen epische gevechten uit de films plaats die je door middel van objectives moet voltooien.

En last but not least komt Zen met een Han Solo tafel naar buiten. Deze wordt vergezeld door niemand minder dan Chewbacca om zo de epische momenten uit de film te herbeleven. Op de achtergrond bevindt zich uiteraard de omgeving van de Millenium Falcon en deze is voorzien van een aantal minigames. Zo kun je bijvoorbeeld een testvlucht houden doorheen de ruimte, die gevuld is met asteroïden. Deze tafel is een mooie afsluiter van het rijtje, die op zijn minst verfrissend en amusant te noemen is.

Als de tafels een tikkeltje te ingewikkeld zijn, kun je gebruik maken van de table guide. Deze legt van kop tot teen uit hoe je de tafel moet hanteren om een zo hoog mogelijke score te behalen.

GameSnackBE-Star-Wars-Pinball-Heroes-Within-Screenshots-03

Multiplayer

De verwachtingen van diegene die uitkijken om deze game samen met wat vrienden of kinderen in de zetel te spelen, worden ingelost. Je kan de controller doorgeven bij een verloren bal en zo samen highscores gaan breken. Dit zorgt voor grappige taferelen gemengd met een hoop gejuich van je medespelers op de achtergrond.

Er is ook een online multiplayermodus voorzien, waarbij je tegen de tijd een andere speler moet zien te verslaan. Maar zoals bij alle andere tafels is er zelden een andere speler die net op dat moment ook de multiplayer wil spelen. Hieruit blijkt dat de focus van de spelers niet echt ligt op de multiplayer, maar gewoon op highscores kloppen van zichzelf, en nog beter, hun vrienden!

Verdict

Zoals verwacht komt Zen Studios met een nieuwe reeks tafels naar buiten die zowel jong en oud zullen bekoren. De Star Wars-fans zullen niet automatisch dit spel goed vinden, maar de Pinball fans die de Star Wars-films hebben gezien, zullen deze DLC top vinden. Een verfrissende toets en mooi einde van deze trilogie!

No more articles