Er gaat niks boven een speelsessie met je kameraad naast je op de zetel en samen elkaar eens goed overhoop te knallen met je favoriete game. Sony denkt hier juist hetzelfde over en brengt dus de split-screen functionaliteit naar Starhawk!

LightBox Interactive en Sony Santa Monica, de ontwikkelaars achter Starhawk, missen de goede oude tijd dat je met een vriend(in) naast je samen jullie favoriete game tegen elkaar konden spelen. Om dit gemis te doen verdwijnen, hebben ze besloten om de split-screen functionaliteit in hun aankomende shooter te integreren. En om het plaatje compleet te maken, heeft men deze functionaliteit zelfs nog verbeterd! Dat hopen ze toch althans.

Veel spelers hadden graag de 4-speler split-screen terug gezien vanuit Warhawk, maar dit laat men helaas niet doorgaan. Waarom? Sony kon uit verzamelde data afleiden dat er niet genoeg mensen zijn die gebruik maken van de 4-speler modus in Warhawk, waardoor ze zich meer hebben kunenn concentreren om de 2-speler versie te optimaliseren. Zo krijgt elke speler een extra grote radar map op zijn gedeelte van het scherm.

Wil je graag met twee tegelijk bij je vriend(in) thuis samen online co-op doen? Geen probleem! De ontwikkelaars hebben het idee achter Dual Log-in bij Warhawk verder uitgedacht en dit zal vanaf nu ook beter werken. Zo zal het mogelijk zijn om twee SEN ID’s te gebruiken op één PS3 console en toch kan speler 2 zijn XP mee naar huis nemen.
Ter illustratie: An en Bob zijn een koppel en hebben allebei een gepimpte PS3 console thuis. Bob gaat een weekendje bij An logeren, omdat zij Starhawk in haar bezit heeft. Dankzij de Dual Log-in functionaliteit kunnen ze beiden met hun SEN ID inloggen op An haar PS3. Pieter die niet de eigenaar is van An haar PS3, kan gewoon nog XP verdienen en later mee naar huis nemen, omdat deze punten rechtstreeks van toepassing zijn om zijn Starhawk character. Worden er trophies of character customizations verdiend? Dan gaan deze wel naar An toe, omdat deze gekoppeld worden aan de PS3 console.

Heb je het niet zo op couch gaming samen met een vriend(in) en speel je liever in je ééntje? Geen probleem, want het is uiteraard nog altijd mogelijk om in je ééntje te kans te wagen in het online virtuele slachtveld met 31 andere spelers.

No more articles