Fans van het Zombie survival genre kunnen op beide oren slapen, want het ziet er naar uit dat ook zij een fijn jaar tegemoet gaan. Naast Dying Light en Dead Island 2 komt nu ook State of Decay naar de Xbox One.

State Of Decay werd op 5 juni 2013 op ons los gelaten als deel van de Summer Of Arcade actie en deed het ontzettend goed, later werd via steam een PC port gereleased. Het spel verkocht meer dan 500.000 copies en mag dus gerust een succes worden genoemd. Nu heeft Undead Labs aangekondigd dat ze het spel aan het klaarstomen zijn voor een release op Xbox One.

Wat mogen we allemaal verwachten van deze nieuwe versie? Natuurlijk zal het spel een upgrade krijgen naar 1080p en ook worden de texturen en objecten opgefrist om er nog beter uit te zien, daarnaast worden er meer animatie frames toegevoegd aan zowel speelbare personages en zombies. Ook worden enkele nieuwe missie types toegevoegd. Als klap op de vuurpijl krijg je er zowel de breakdown en Lifeline DLC bij.

Helaas zal dit een titel blijven voor Xbox One en PC gezien Undead Labs een meerjarig contract heeft getekend met Microsoft voor meerdere games. SoD: Year-One Survival Edition zou in de lenteperiode 2015 in de winkelrekken moeten liggen… Ik bereid me alle sinds al op deze apocalyps voor!

  • Jens Pauwels

    Één nadeel die serieus doorweegt voor mij is dat de game zo dicht het realisme wil benaderen dat de tijd doorloopt, zelfs als je console afgeschakeld is. Dus als je 5 dagen niet kunt spelen dan mag je je opgebouwde dorpje terug gaan opbouwen of sterven er zelfs mensen van je faction. Tenzij dit al verandert is uiteraard 😛

No more articles