Linux is een besturingssysteem zoals Windows, iOS, Android, etc… Het is algemeen geweten dat dit geen populair systeem is onder de ontwikkelaars, dus worden er zelden tot nooit games voor Linux gereleased. Valve wil daar verandering in brengen, gezien de populariteit onder menig gamers.

Valve heeft een Linux team, dat slechts 11 leden kent, dit aantal wordt nog aangedikt. Het team richt zich op Ubuntu 12.04 verdeling; Ubuntu staat niet voor niets op de eerste plaats als het meest geliefde Linux besturingssysteem. Dit team heeft goede vooruitgang geboekt om alle belangrijke features van Steam al werkende te krijgen op dit OS, maar er is nog heel wat te doen. Waar we wel al zeker over zijn, is dat we een bèta te zien zullen krijgen in de nabije toekomst.

Steam releasen zonder games is natuurlijk idioot, zodoende krijgt Left 4 Dead 2 de eer om als eerste game in de Linux-Steam verkrijgbaar te zijn. Het Linux team is er al in geslaagd om de game matig te doen draaien op Ubuntu 12.04, maar hun doel is om deze game optimaal te doen presteren op Linux, net zo goed als op Windows. De doelen van Valve zijn verder het afwerken van Steam voor Linux, Left 4 Dead 2 optimaal te doen draaien op Linux met een goede frame rate met OpenGL en het porten van andere Valve titels. Games zoals Battlefield 3 of Assassin’s Creed moeten we dus nog niet verwachten, maar intussen kunnen we toch al wat zombies afknallen en portalen schieten.

Gezien Linux open source is, is Valve zo vrij geweest om alle hulp van iedere ontwikkelaar die wil helpen te aanvaarden. Daar draait open source namelijk rond, zegt Valve.

No more articles