Het is een jaar geleden dat tweeling Hannah en Beth op mysterieuze wijze verdwenen. Ter nagedachtenis keert de vriendengroep terug naar de plek des onheils, een afgelegen villa op een besneeuwde bergtop. De spanning loopt al snel hoog op, wanneer blijkt dat de groep ongewenst gezelschap heeft.

Until Dawnmaakt gebruik van het Butterfly Effect, waarbij je als speler keuzes moet maken die invloed hebben op het verloop van de game. Jij bepaalt wie morgen de zonsopgang weer zal zien. In Until Dawn neem jij de touwtjes in handen. Je creëert letterlijk je eigen verhaallijn en wordt in het verhaal gezogen. Het Butterfly Effect speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van het plot. Dit zorgt ervoor dat je de keuze krijgt om bijvoorbeeld de confrontatie aan te gaan met de mysterieuze moordenaar of juist weg te duiken in een kast. Jouw keuzes bepalen het verloop van de game.

Until Dawn is een nieuwe survival-horror game van de Engelse ontwikkelaar Supermassive Games. Het verhaal is geschreven in samenwerking met indie horror auteurs Larry Fessenden en Graham Reznick. De beleving versterkt dankzij de filmische scènes die tot leven komen door het acteerwerk van Hollywood-sterren als Hayden Panettiere (Heroes, Nashville), Brett Dalton (Agents of S.H.I.E.L.D)  en Rami Malek (Night at the Museum, The Pacific).

No more articles