Een blik op Xillia, de jongste telg in de Tales reeks.

De “Tales of” reeks hoeft bij menig gamer waarschijnlijk geen introductie meer. Goed nieuws is dan ook dat ze de reeks nog steeds in stand houden en nu met de nieuwe Tales of Xillia komen aanzetten. Nieuw is dat je het verhaal nu zal spelen met twee hoofdpersonages in plaats van één, en op basis van welke van de twee je kiest bij het begin zal het verhaal en de personages die je ontmoet anders zijn. Bepaalde missies zullen ook op een andere manier eindigen op basis van je gekozen personage, wat de herspeelbaarheid van het spel interessant zou moeten maken. Nieuw is overigens ook dat je nu in de speelwereld een third person view meekrijgt om op avontuur te gaan.

Wat betreft het combat systeem is er niet zoveel veranderd, behalve natuurlijk dat je nu ten alle tijde tussen één van de twee personages kunt wisselen. Elk personage heeft daarbij zijn eigen specifieke moves en mogelijkheden, maar ook passieve bonussen die enkel ter beschikking staan als je zelf met dat bepaald personage speelt. De computer bestuurt het andere personage op een zo goed mogelijke manier om jouw gevechtsstrategie aan te vullen. Time je combo’s goed en je maakt kans op een speciale teamaanval, waarbij beide personages samen een supermove op hun belagers loslaten.

De introductie van de third person view en de twee hoofdpersonages zou van deze Tales of Xillia een waardige opvolger in de reeks moeten maken. Voor de Europese release zal de tekst ook in het Engels ingesproken worden voor de tussenfilmpjes. De release staat voor dit jaar gepland, maar een specifieke datum is nog niet bekend.

Tales-of-Xillia-screen

No more articles