Deze keer een verkorte (vooruit)blik op de op stapel staande games voor deze week.

24 september

Cradle (Flying Café for Semianimals) voor PC

Op de desolate steppe in Mongolië staat een yurt waarin een beeldschone mechanische vrouw op jou zit te wachten en het wordt jouw taak om al haar zoekgeraakte functies en onderdelen te vergaren. Ondertussen probeer je ook nog eens het geheim van het plaatselijke verlaten pretpark te achterhalen. Nogal een verhaal waarin je je kan laten meeslepen.

Interstellar Marines (Zero Point Software) voor PC

In deze First Person Shooter word je gedropt in de rol van een intergalactische marinesoldaat die in outer space zijn diensten draait. Jouw beslissingen kunnen het verdere verloop van de mensheid bepalen. De makers van deze game beloven je een onvoorspelbaar verhaal in zowel de singleplayer als de samenspelende optie. Dus als jij eens wilt ervaren wat er gebeurt bij een first contact met aliens, grijp je kans en duik deze game in!

Prime World (Nival) voor PC

Start je eigen clan en overwin andere clans in Prime World, een RPG met gevechten die je doorheen het verhaal leiden en waarbij je je eigen kastelen kan bouwen. Werf aan, bewapen en train je helden aan de hand van onderweg verworven talenten, zodat je ze in één van de zes game modi kan inzetten. Als je weet dat in Rusland van deze game verschillende boeken bestaan die gebaseerd zijn op Prime World, dan weet je dat er kans in zit dat de game hier ook wel eens een grote hit kan worden.

Scribblenauts Unmasked: a DC comics adventure (5TH Cell – Warner Bros Interactive Entertainment) voor N3DS, Wii U

De held van Scribblenauts, Maxwell, zorgt deze keer samen met Batman, Superman en de rest van het Justice Leage team voor de orde in het DC Comics Universum. Je inbeelding wordt zwaar op de proef gesteld in Gotham City, Metropolis, Atlantis en nog andere bekende DC Comics plaatsen. Dynamische puzzels zorgen dat je nooit dezelfde missie hebt.

TMNT: Out of the Shadows (Red Fly Studios-Activision Blizzard) voor PS3

Deze te downloaden videogame laat jou en je vrienden opnieuw toe in de wereld van deze vier gestoorde Ninja schildpadden. Online met 4 of offline in co-op met 2 vecht je als Leonardo, Michelangelo, Donatello of Raphael doorheen New York om de stad te redden.

Dead Road 2 (Active Zone Group) voor Xbox 360

Lego FRIENDS (Traveller’s Tales –Warner Bros Interactive Entertainment ) voor N3DS, NDS

 25 september

Ace Combat Infinity (Project Aces –Namco Bandai) voor PS3

Deze game is de laatste van een rij flight simulators van de hand van Project Aces en de eerste van de reeks die free-to-play wordt. Net zoals zijn voorganger Assault Horizon situeert deze game zich in de wereld van nu. Je hebt enorm veel vrijheid in de keuze van vliegtuigen die je wilt besturen en de meeste luchtvehikels zijn een nauwkeurige representatie van huidige militaire vliegtuigen.

26 september

Alien Rage (CI Games – NCSoft) voor XBLA, PSN, PC

In deze old-school shooter blaas jij jezelf doorheen 14 intensieve levels en bossfights met beestachtige buitenaardsen die maar één doel hebben: jou een poepje laten ruiken. Met een heel arsenaal van wapens ben jij de meester van de ruimte en hoe meer je de knepen van het blaster-master vak kent, hoe minder aliens er nog overblijven.

Shadow Warrior (Flying Wild Hog) voor PC

World of Warplanes (Wargaming.net) voor PC

27 september

Armored Core: Verdict Day (From Software-Namco Bandai) voor Xbox360, PS3

Beeld je een wereld in ontdaan van zijn natuurlijke grondstoffen en waar een oorlog nog meer schade toebrengt aan het weinige wat er nog rest. Dat is het speelterrein van jouw squadron van volledig aanpasbare Armored Core Units. Meld je aan bij één van de verschillende groeperingen om de controle over gebieden over te nemen en zo de nodige vrede te brengen. Schieten, jezelf en je team aanpassen en teamwerk zijn de tools die het verschil maken tussen overleven of totale uitroeiing.

Deadfall Adventures (The Farm 51-Nordic Games) voor Xbox 360, PC

Deadfall Adventures lijkt wat op een mix van Uncharted en Indiana Jones. De game biedt zich aan als een first-person shooting waarin je  zowel puzzels oplost alsook op verkenning gaat. Jij neemt de rol op van James Lee Quatermain, die een Amerikaanse agente, Jennifer Goodwin, moet escorteren naar een Egyptische tempel om er het hart van Atlantis te vinden. Het verhaal speelt zich af in 1938 en laat het je opnemen tegen onder andere Nazi’s, die ook op dezelfde schat jacht maken.

Disgaea Dimension 2: a brighter darkness (Nippon Ichi Soft-NIS America) voor PS3

The Netherworld, een plaats waar de sterksten het voor het zeggen hebben en je vrienden van vandaag morgen je grootste vijanden zijn. In deze episode van de reeks is Laharl de Overlord van The Netherworld. Maar als de bewoners dat zo niet zien, dan wordt het tijd dat je onderdanen dat beginnen te begrijpen en dus maak je een reis met je vazallen om het vereiste respect te verkrijgen. Onderweg kom je een meisje tegen die beweert dat ze je zus is, ontmoet je demonen die redelijk groot zijn en ontdek je dat je je lichaam niet zo goed kent als je dacht.

FIFA 14 (EA Canada-EA Sports) voor Xbox 360, PS3, PS2, PS Vita, PSP, PC, Wii U

Kies uit 40 legendarische spelers (waaronder Pelé) die samen met de huidige voetbalsterren klaar staan in jouw unieke dream team. Spelers hebben het verstand om hun passen aan te passen en om de beste hoek te kiezen om zo die ultieme goal te maken. Elke stap telt als spelers draaien, afkappen, dribbelen, stoppen en hun momentum bepalen zoals een echte goallie. Doorheen de competitie ga je als professional op scouting om over gans de wereld nieuw talent voor je team te zoeken.

Secret Files: Sam Peters (Animation Arts – Deep Silver) voor PC

Wetenschappers in Afrika hebben veranderingen ontdekt in de genetische code van waterdieren in het Bosumtwi-meer. Mogelijks heeft die meteoorinslag een miljoen jaar geleden iets buitenaards meegebracht? Het is aan journaliste Sam om dit verhaal tot op het bot uit te zoeken zodat ze de scoop in het wetenschappelijk magazine Uncharted heeft. Maar wat hebben de legendes van de Ashanti en mensachtige wezens die ‘s nachts in de bomen op de loer liggen om het bloed van hun slachtoffers op te zuigen hiermee te maken? Zoek het uit in deze game.

We hopen dat je hiertussen wel een game naar je zin zal vinden.

No more articles