Met op 29 november de PlayStation 4 in de Europese winkelrekken breekt er een nieuw tijdperk aan voor de consolegames.

Een verbeterd toestel biedt opportuniteiten voor de gameontwikkelaars en die kunnen met deze next-gen hun beste beentje voorzetten om het gamepubliek te overtuigen van hun kunnen. Daarom dat we die  graag voor jullie eens op een rijtje zetten.

Assassin’s Creed 4: Black Flag van Ubisoft

In oktober konden de huidige consolegamers al van deze uitgebreide gamewereld genieten, deze maand is het dus de beurt aan PC, Wii U en PS4 bezitters om aan het exploreren te gaan in het Caraïbische gebied en de zeeën onveilig te maken als vrijbuiter, piraat en assasijn Edward Kenway.

Battlefield 4 van DICE

Deze actieblockbuster heeft in oktober zijn eerste stappen naar het gamerspubliek gezet en nu de game naar de PS4 komt, krijgt deze enkele upgrades qua gameplay. Je kan 64-spelers gevechten uitvoeren (wat tot voorheen enkel op PC kon) en de game draait op 60 fps (mits bijstellen van de resolutie naar 720p). Benieuwd wat dat gaat geven.

Blacklight: Retribution van Zombie Studios

Waar PC-gamers de game al sinds 2012 in de vingers hebben, is het nu tijd om ook de PS4-gamers te laten proeven van deze FPS met science-fiction settings. Dit is een typische MP game met gametypes als Deathmatch, Team Deathmatch, Capture the Flag, Dominiation en nog andere variaties op bekende thema’s.

Call of Duty: Ghosts van Infinity Ward

Tien jaar na een verwoestende nucleaire explosie is de machtsbalans in de wereld drastisch verschoven. De overgebleven Special Operations-leden vormen een mysterieuze groepering, de ‘Ghosts’. Zij vechten terug tegen een nieuwe, technologisch superieure wereldmacht. Logan Walker en zijn kameraden zullen in deze next-gen versie gebruik maken van een verbeterde engine. Verwacht een 1080p framerate nadat je de patch hebt geinstalleerd om deze game te draaien.

Contrast van Compulsion Games

Dit prachtige film-noir-achtige verhaal is sinds enkele weken beschikbaar via PSN voor PS3 en nu krijgen de PS+ leden de PS4 versie gratis en voor niets aangeboden voor hun nieuwe console. Verwacht een mooi gevuld verhaal in de circuswereld waarin de overschakeling van kleurrijke wereld naar donkerdere alternatieve scènes knap geïntegreerd wordt. En met de nieuwe hardware komt dit natuurlijk nog beter tot zijn recht.

Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition van NetherRealm Studios

Deze game gaf jou dit voorjaar alle mogelijkheden om de gadgets, wapens en krachten van de populairste DC Comics helden en slechteriken te ervaren. Spelers gaan epische gevechten aan in een wereld, waar de scheidingslijn tussen goed en kwaad is vervaagd. In de PS4-versie komt bijkomend een touchpad functionaliteit, mogelijkheden voor het delen van een video en streaming naar de PSN-Feed van spelers tijdens wedstrijden.

Just Dance 2014 van Ubisoft

Met de apart aan te schaffen Eye kan je ditmaal handsfree moves maken op de meer dan 45 hits. Nodig nu ook 3 anderen uit om te moven en de party is getting started. Leuk weetje: handsfree uit de bol gaan kan dankzij technologie van het Belgische softwarebedrijf SoftKinetic .

Killzone: Shadow Fall van Guerilla Games

Shadow Fall wil zich nadrukkelijk niet profileren als een veredelde upgrade van de shooter Killzone 3. De game speelt zich 30 jaar na de gebeurtenissen uit Killzone 3 af. Shadow Fall maakt gebruik van alle next-gen opties die onder de motorkap zitten. Benieuwd of dat ook rendeert, want de ontwikkelaar had niet zoveel tijd om de game af te werken, maar Full HD graphics en een hoge framerate zijn zeker present.

Knack van Sony Computer Entertainment

Deze speciale held is de laatste verdediging van het mensdom tegen een invasie van de goblins. Dankzij het gebruik van mysterieuze oeroude relieken krijgt onze held Knack zijn krachten en het is jouw taak om hiervan nuttig gebruik te maken, zonder de wereld tot een eind te laten komen. De makers beloven een unieke vibrerende wereld in deze combinatie van old-school en next-gen.

LEGO Marvel Super Heroes van Traveller’s Tales

De Marvel Super Heroes komen bijeen in deze LEGO-game vol met Marvel karakters. Help de aarde te redden met jouw favoriete figuurtje (Iron Man, Wolverine, the Hulk, Spider-Man, Captain America, Black Widow, Loki, Deadpool, …).

Putty Squad van System 3

Het hilarische Putty Squad werd in de jaren ’90 geboren en was een groot succes op de Amiga-consoles. En nu kan je ofwel herinneringen aan deze game ophalen tijdens het spelen op de achtste generatie console, ofwel kennismaken met deze rekbare grappige blauwe blob.

ResoGun van Housemarque

De tweede gratis game voor PS+ leden en een exclusieve game voor de Ps4, wat geeft dat in termen van speelbaarheid? Je bestuurt een ruimteschip doorheen 2D-levels en ondertussen moet je in leven zien te blijven, terwijl je aan alle kanten met artillerie bestookt wordt. Doordat de levels in een soort van cilinder zijn, kan je je vijanden al van verre zien afkomen. En daar komt een goede planning bij te pas. Je kan vrijelijk van links naar rechts en van boven naar onder bewegen en ondertussen ook nog even wat gebouwen stukschieten. Een drukke game die in een kleurrijke wereld wordt neergezet.

Trine 2: Complete Story van Frozenbyte

De trailer toont nieuwe skills die je in de Complete Story versie kan vrijspelen, zoals Knight’s Kitesail Shield en de Thief’s Low Gravity Arrow. Met een totaal van 20 levels vol avontuur in omgevingen variërend van groene jungles tot droge woestijnen of de binnenkant van een gigantische zandworm tot drijvende luchteilanden, ben je wel even bezig. Deze versie ondersteunt de DualShock 4 touchpad en qua technische aspecten draait de game op een Full HD 1080p resolutie met 60 fps. Voeg daarbij 3D ondersteuning aan toe en je zit goed. En van 29 november tot en met 13 december heb je 20% korting als je deze game via de PS Store aanschaft.

Tiny Brains van Spearhead Games

Tiny Brains volgt de avonturen van vier laboratoriumdieren met superkrachten gedurende hun ontsnapping van de experimenten van een stapelgekke professor. Bedenk hoe je het beste hun aparte krachten kan combineren om zo alle puzzels op te lossen en te ontsnappen uit het laboratorium. Elke puzzel heeft verschillende oplossingen, afhankelijk van hoe de spelers samenwerken via locale en online drop-in/drop-out multiplayer.

War Thunder van Gaijin Entertainment

Deze free-to-play combat vluchtsimulator was al beschikbaar voor PC-gebruikers, maar vanaf vrijdag is deze game ook te downloaden via PSN. Stort je in de strijd tegen duizenden,waaronder de PC-gamers, andere piloten, tank gezagvoerders en kapiteins in een zeer gedetailleerde W.O II-game. Zowel doorgewinterde kapiteins als tank gezagvoerders die nog niet droog achter de oren zijn moeten speciale missies uitvoeren, dus het is niet alleen vanuit de cockpit dat je strijd voert.

Warframe door Digital Extremes

Hak je vijanden in stukjes, vernietig hen met wapens, speel hen de vernieling in met te gekke exo-armor krachten. Hou je ook van levelling-up, een Space Dojo inrichten en daar met je vrienden rondhangen, elkaar uitdagen voor een rondje vechten en wall-run verhalen uitwisselen? Dan is deze game echt iets voor jou. En nog goed nieuws: gratis te downloaden vanaf dag 1.

No more articles