De Steam Client versie voor Linux is een feit.

Sinds deze week is Valves Steam platform nu ook officieel beschikbaar voor het Linux besturingssysteem. Na een bèta test die liep sinds 2012 krijgt de Steam service nu een degelijke release voor het gratis alternatief voor Windows. Niets minder dan de multiplayer klepper Team Fortress 2 staat nu ook voor Linux gebruikers ter beschikking. Gamers die het spel binnenhalen voor het eind van februari krijgen de Linux mascotte, Tux, er gratis als in-game item bovenop.

De lancering wordt overigens ook vergezeld van een kortingsperiode op alle Linux game downloads die loopt tot 21 februari. Verwacht voorlopig nog geen grote top titels, maar enkele games van Valve zelf zijn wel al te verkrijgen, waaronder ook Killing Floor. De volledige lijst van games kun je terugvinden op Steam en is zeker eens het bekijken waard. Andere bekende titels uit het lijstje zijn Amnesia, Serious Sam 3: BFE, Bastion, en Penumbra.

De Linux ondersteuning voor games gaat daarmee vrij goed van start en het lijstje aan games zal waarschijnlijk al snel aangroeien.

No more articles