The Walking Dead, Game of Thrones, Jurassic Park – TellTale heeft al een hele hoop games gebaseerd op bestaande producten. Maar wat heeft het team in petto met al hun eigen creatieve vrijheid?

TellTale is, volgens het bedrijf zelf, momenteel bezig met een hele hoop energie in een eigen game te steken. Dit nieuws is afkomstig van voormalig CEO Dan Connors die een stapje opzij zet om zijn mede-oprichter, CTO Kevin Bruner, zijn plaats te laten innemen.

Dit is niet TellTale’s eerste IP (IP= Intellectual Property of eigen product). Ze hebben onder andere TellTale Texas Hold’Em op de gamewereld gezet. Deze bevatte originele personages met elk hun unieke achtergrond.

Dat terzijde heeft de developer zijn volledige groep fans opgebouwd door middel van reeds bestaande producten, en net daarom willen ze nu uitpakken met hun eigen creativiteit en aanpak. Terwijl ze al succes hadden met Back to the Future en Jurassic Park, hebben ze zichzelf pas echt op de kaart gezet met The Walking Dead. De Indie ging door en haalde zo Fable, Game of Thrones en Borderlands binnen. In de toekomst zal er zelfs sprake zijn van een project met Minecraft.

TellTale is uitgegroeid tot een bedrijf van 240 werknemers, die ervoor zorgen dat er aan meerdere producten tegelijk kan gewerkt worden. Op goede hoop van zegen dan maar en halsreikend uitkijken naar de officiële trailer of nieuws. We houden jullie op de hoogte!

No more articles