The Last Guardian is ondertussen al zes jaar in ontwikkeling, maar helaas horen we er bitter weinig over. Maar we hoeven niet te vrezen, de game is nog steeds in ontwikkeling en dit zal ook zo blijven.

In een interview met 1UP wist Shuhei Yoshida, president van Sony Worldwide Studios, ons te vertellen dat de ontwikkeling van The Last Guardian nog in volle toeren verloopt. Er is vooruitgang te merken in het project, maar langzaam. Dit komt vooral door de grote visie die de projectleider van The Last Guardian, Fumito Ueda, voor de game voor ogen heeft. Dit zorgt voor een zeer moeilijke uitdaging voor de ontwikkelaars, dus er moeten soms dingen gesloopd en opnieuw opgebouwd worden.

Over Fumito Ueda gesproken, er gingen geruchten de ronde dat de projectleider het bedrijf verliet. Ueda was eerst een werknemer, maar middels een contractuele herschikking heeft hij besloten om als freelancer doorheen het leven te gaan. Gelukkig heeft dit geen invloed op het verdere verloop van de ontwikkeling van The Last Guardian. Ueda gaat nog elke dag aan het project werken, en hij is één van de weinigen die de meeste uren klopt.

No more articles