In een wereld die 20 jaar geleden getroffen is door een grootschalige epidemie beleef je het emotionele en meeslepende verhaal van Joel en Ellie. De gewetenloze smokkelaar Joel moet de wantrouwende Ellie beschermen en afleveren bij een groepering die zichzelf de Fireflies noemt. Om deze tocht te overleven moeten ze leren elkaar te vertrouwen. In een wereld waar de natuur het van de mensheid heeft gewonnen, vechten Joel en Ellie samen om te overleven. De centrale thema’s van de game zijn overleving, trouw, liefde en verlossing.

Het is 20 jaar geleden dat de mensheid getroffen is door een onbekend virus. Eens je geïnfecteerd bent, wordt het brein overgenomen en doet het virus er alles aan om zich over andere mensen te verspreiden. De enige veilige plek in deze nieuwe wereld zijn quarantaine zones, waar het leven ook niet bepaald leuk is. Joel volgt zijn eigen weg door handel te drijven tussen verschillende quarantaine zones. Tot een stervende vriend hem vraagt om Ellie, een moedig 14-jarig meisje, te beschermen tijdens haar tocht naar een andere veilige zone. Ellie is opgegroeid in één van de afgesloten quarantaine gebieden en ziet voor het eerst de wereld die zich achter de hekken bevindt.

Filmisch

De verhaallijn met intense personages wordt versterkt door verbluffende graphics van typisch Amerikaanse landschappen en verlaten steden waar de natuur vrij spel heeft. De filmische wijze waarop het verhaal wordt verteld laat je meeleven met de hoofdpersonages op een manier die je nooit eerder bent tegengekomen.

Survival

In een wereld vol schaarste is het aan de speler om vindingrijk te zijn en slim om te gaan met voorraden, wapens en gevechten. Met behulp van de ‘weapon crafting mode’ kun je gevonden voorwerpen combineren tot nieuwe unieke wapens voor iedere specifieke situatie. In de ‘listen mode’ kun je de situatie overzien en je strategie bepalen. Je kunt kiezen voor stealth of een vuurgevecht op z’n Rambo’s. Maar schiet er niet zomaar op los, munitie is zeer schaars. De gevechten zijn spannend en al even onvoorspelbaar als de mensheid die vecht om te overleven.

Multiplayer

Ook in de multiplayer gaat het om overleven en het beschermen van je naasten. In de multiplayer mode genaamd ‘Faction’ sluit je je aan bij de Fireflies of de Hunters met als doel deze clan te laten groeien en zo je kans op overleving te vergroten. Teams moeten samenwerken om te kunnen overleven in de twee multiplayer game modes:  Survivor (Elimination) en Supply Run (4-tegen-4). Beide game modes kunnen gespeeld worden in zeven verschillende maps.

Special Editions

Naast een reguliere versie, zijn er twee Special Editions rond de personages van Joel en Ellie verkrijgbaar. In beide pakketten tref je o.a. een skin voor je DualShock 3 controller, alle digitale pre-order items, de soundtrack van de game gecomponeerd door de filmmuziek componist Gustavo Santoalalla, en een stripboek van Dark Horse Comics.

GameSnackBE-The-Last-Of-Us-Featured-01

Welke versie halen jullie in huis?

No more articles