De ontwikkelaar, Naughty Dog, maakte eerder vandaag bekend dat ze met de game The Last Of Us een mijlpaal bereikt hebben. De game ging maar liefst 6 miljoen keer over de toonbank.

6 miljoen is een mooi getal, zeker voor een game die enkel verkrijgbaar was op PlayStation 3. Sony had eerder al bekend gemaakt dat dit de snelst verkopende game was in hun historie. Rond de releaseperiode was de game maar liefst 3,4 miljoen keer over de toonbank gegaan.

Hiernaast vielen ze ook bij de BAFTA’s in de prijzen. Zo haalden ze er vijf binnen waaronder voor beste verhaal en beste game. Als je wil weten hoe deze game zo’n succes is geworden, kan je terecht op de Game Developers Conference waar ze verschillende processen en technieken uit de doeken gaan doen.

Hiernaast heeft Sony ook besloten om een verfilming van deze game te maken. Daar gaat men zich vooral baseren op het verhaal van de game zelf, want dit is wat deze game ook zo meeslepend maakte. Wij zijn alvast benieuwd hoe dit er uit zal zien. Jullie ook?

No more articles