The Witcher 3: Wild Hunt heeft deze week een gratis DLC ter beschikking. Deze DLC is een New Game Plus-modus. Zeer interessant voor de gamers die het verhaal nog eens willen doorlopen.

Eerst en vooral even een korte uitleg over wat New Game Plus (NG+) inhoudt. NG+ is een modus die je in bepaalde games kan unlocken van zodra je de game hebt uitgespeeld. Concreet betekent dit dat je alles wat je hebt verkregen tijdens je gameplay (bv. items, upgrades, experience, etc. ) nog steeds in je bezit zijn maar de game voor de rest ‘gereset’ wordt. Meestal zijn er nieuwe vijanden of zijn de andere vijanden sterker geworden.

The Witcher 3 maakt nu dus gebruik van NG+ en biedt daarmee sterkere of nieuwe vijanden, je xp wordt behouden, alsook je items en recepten, en je krijgt ook een gratis clearing potion om je skillpoints opnieuw toe te kunnen kennen.

Het is ook zo dat je wanneer je level 30 nog niet had gehaald in je eerste playthrough, je bij NG+ automatisch direct naar level dertig wordt gepromoveerd. Boeken, brieven, Gwent-kaarten, trophies, quest items en andere bruikbare items worden niet overgedragen.

Initieel was het de bedoeling dat NG+ al veel eerder gereleased zou worden, maar daar er een grote update was (1.07) liep deze wat vertraging op. Ook heeft Marcin Mormot van CD Projekt RED aangegeven dat de DLC morgen zal voorzien zijn in de PlayStation Store en ook op Xbox Marketplace en op Steam is de DLC al beschikbaar.

No more articles