De stealthgame Thief komt op 28 februari uit en ondertussen is er al heel wat geweten over dit deel van de serie. Square Enix toont enkele nieuwigheden over de gameplay.

Deze reboot van de klassieke stealthserie heeft in dit deel een meer open-wereld aanpak. Je kan vrij over daken en in steegjes van The City rondsluipen. Deze stad baadt in een eeuwigdurende schemering en dat creëert veel schaduwplekken om ongezien doorheen te bewegen.

Net zoals zijn voorgangers biedt Thief een uitgebreid pallet qua verschillende speelstijlen aan bij elke missie. Je kan bv. geduld uitoefenen en met een goede timing ongezien doorheen een omgeving bewegen. Of je kan stilletjes de bewakers uitschakelen met Garrets knots. Of je kan de lichten doven en de schaduwen die zo ontstaan tot je voordeel gebruiken. Keuze te over om aan de munten, juwelen en andere hebbedingetjes te geraken die “zomaar” voor het oprapen liggen. Hoe meer buit je verzamelt, hoe meer goederen je kan aankopen.

De PS4 DualShock touchpad maakt het gebruik van Garrets boog heel gemakkelijk: met een vinger veeg je over het touchpad en klik je op het gewenste wapen of munitie. Want die boog kan ook verschillende types van pijlen afschieten. Om patrouilles te verdoven met giftige stoffen, om vlammen te blussen, om voorwerpen omver te gooien of om lichtpanelen van ver uit te schakelen. Maar hou je boog niet te lang gespannen, want dan begint je arm te trillen en dat heeft zijn weerslag op jouw richten.

Allemaal van die kleine dingen die een game de moeite waard maken.

No more articles