De game, die exclusief verkrijgbaar is in de PlayStation Store voor slechts €12,99, houdt geen rekening met de logica van de voedselketen en geeft ‘het recht van de sterkste’ een geheel nieuwe dimensie. Groepeer, bepaal je tactiek en verslaag met een giraf een panda en neem het met een groep ‘lieve’ kleine hondjes op tegen een Tyrannosaurus rex.

In Tokyo Jungle is de mensheid verdwenen en heersen de dieren nu in de betonnen jungle van Tokyo. Speel slim, bepaal je tactiek en groepeer en probeer zo alle bedreiging te verslaan. Kies ervoor om als jager of prooi door de straten van Tokyo Jungle te sluipen en ga de strijd aan met onder andere honden, nijlpaarden, leeuwen en panda’s. Jaag op prooien, doe je te goed aan planten en doe wat er ook voor nodig is om te overleven tijdens de uitdagingen en zo bovenaan de voedselketen te komen, of te blijven.

In de Story Mode wordt er met verschillende dieren gespeeld. Tijdens de game voert de speler missies uit en leert gaandeweg omgaan met sterke en zwakke punten van de beesten. De verhaallijn leidt uiteindelijk tot de oplossing van het mysterie rondom de verdwijning van de mensheid.

In de Survival Mode kan er gespeeld worden met een dier naar keuze. De opdracht is simpel, probeer zo lang mogelijk te overleven. Dit lukt de speler alleen door een sterke groep om zich heen te verzamelen en zo gegroepeerd ten strijde te gaan tegen grote en sterkere dieren. Ieder dier heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, het maakt daarom niet uit welk dier er bij de start van het spel wordt gekozen.

Het PlayStation Network geef een extra dimensie aan de game en maakt Tokyo Jungle nog uitdagender. Via het online klassement kunnen de scores en voortgang van alle andere spelers over de hele wereld worden bijgehouden en vergeleken. Dit zorgt voor een constante drive om te laten zien wie de “sterktste” is in de jungle van Tokyo.

No more articles