De algemene tendens voor singleplayer games met een multiplayermodus is een uitgewerkt SP-verhaal met een MP-modus er snel bijgeplakt.

Zoals al eerder aangekondigd zal ook de nieuwe Tomb Raider met een multiplayer modus komen. Square Enix laat de SP ontwikkelen door Crystal Dynamics en de MP door Eidos Montreal en de vraag is of deze aparte ontwikkeling zijn vruchten afwerpt.

Op CES heeft Square Enix aan een aantal journalisten 2 MP-modes vrijgegeven: Team Deathmatch lijkt een warrige chaotische indruk te geven, terwijl de Rescue mode veelbelovender lijkt. In deze mode moet je samen met Lara’s team (de Survivors) het opnemen tegen de lokale bevolking (de Solarii) om medikits op te halen en ergens heen te brengen. De tegenstanders moeten proberen dit te verhinderen door Lara’s teamgenoten uit te schakelen met hun klimbijlen.

De meningen zijn uiteenlopend over deze eerste beelden, maar men is het er over eens dat er nog heel wat bijgeschaafd moet worden aan deze MP. Omdat dit pre-release materiaal is, hopen we dat er effectief nog een aantal aanpassingen gebeuren.

Tomb-Raider-screen8

No more articles