Twitch wordt de nieuwe gadget van elke next-gen console. Ps4 had Twitch al geïntegreerd vanaf de launch en vanaf 11 maart krijgt de Xbox One ook toegang tot deze livestream service.

Voor de mensen die nog nooit van Twitch hebben gehoord, krijgen even een korte inleiding. Twitch is een site waar verschillende broadcasters een game live kunnen uitzenden. Dit kunnen alle soorten games zijn: van Pokémon tot Call of Duty, van Fifa tot Assassins creed, enz.

Terug naar het nieuws. Twitch komt dus op 11 maart naar de Xbox One, dit valt samen met Amerikaanse release van Titanfall. De Twitch integratie komt in de vorm van een update. In deze update is het mogelijk om games te streamen, samen te spelen met Twitch-broadcasters, bijhouden van video’s en deze video’s later te bekijken.

Al bij al klinkt het bekend in de oren, vooral bij PS4 gebruikers, maar toch is niet alles hetzelfde. De mogelijkheid om samen met een broadcaster samen te spelen is revolutionair. Twitch CEO Emmet Shear had het volgende te zeggen over de revolutionaire feature:

“It’s exciting because we’ve never had the ability to broadcast from a console like this with such a deep level of integration. The concept of being able to join a broadcasters’ party is really cool, and it’s another step in the direction of interacting more closely with broadcasters.”

Uit ervaring weten we ook dat Twitch in de next-gen consoles heel populair is. In de periode van 23 december 2013 en 7 januari 2014 was 20% van alle streams gebruikt via de PS4, dit waren ongeveer zo’n 1.7 miljoen gebruikers.

Nu is het afwachten of het bij de Xbox One ook zo’n succes heeft.

No more articles