Lang hebben we ons afgevraagd met wat Ubisoft zou afkomen in de Assassin’s Creed-reeks, maar nu blijkt Assassin’s Creed III in gevaar te zijn.

Een sciencefictionschrijver¬†, John L. Beiswenger genaamd, vond het blijkbaar grappig om miljoenen gamers wat te gaan pesten. Hij had namelijk een boek geschreven waar Assassin’s Creed op veel aspecten mee overeenkomt. Zo schreef hij in zijn boek, Link, het verhaal van mensen die in de huid van hun voorouders gekropen zijn, om zo hun herinneringen te herbeleven. Dat is pretty much het hele concept achter Assassin’s Creed.

Maar wat wil John dan bereiken? Waarschijnlijk inkomsten voor zijn boek dat slecht verkocht zal hebben. Want hij eist maar liefst 1,05 miljoen dollar, wat nog kan oplopen tot 5,25 miljoen dollar. Deze schadevergoeding heeft betrekking tot de gehele franchise: alle games, de guides, de comics en zelfs de trailers.

Wij hopen natuurlijk dat de rechter wat gezond verstand laat zien en deze man geen gelijk geeft, want dit zou wel eens het einde van de reeks kunnen betekenen…

No more articles