Maandag heeft uitgever Ubisoft het embargo op Assassin’s Creed IV opgeheven, en de GamesBeat preview onthulde dat de game over het piratenleven op de Caraïben gaat. De preview liet ook zien dat één van de nieuwe aspecten van Assassin’s Creed IV: Black Flag de jacht is op walvissen. Dit liet de dierenrechten groep PETA niet aan zich voorbijgaan.

PETA noemde de game in een verkaring “ronduit schandelijk”.

De pers contacteerde Ubisoft over PETA’s standpunt, en de uitgever bood volgend antwoord:

Geschiedenis is ons speelterrein in Assassin’s Creed. Assassin’s Creed IV: Black Flag is een fictiewerk dat de echte gebeurtenissen tijdens het gouden tijdperk van de piraten nabootst. We vergelijken illegale walvisvangst niet, net als de piratenlevensstijl met de slechte hygiëne, het plunderen, kapen van schepen, en over-de-legale-limiet dronken losbandigheid.

Het is een argument dat vele gamers ook hebben gemaakt: “De geschiedenis van de walvisvangst gaat PETA niet helpen om dierenleed tegen te gaan.”

En ook al verheerlijkt deze nieuwe Assassin’s Creed walvisvangst, gaat deze game dan zorgen voor een generatie van gamers die naar de Caraïben trekken om bultruggen op te jagen?

No more articles