Met het uitbreiden van de Uplay Store catalogus dient Ubisoft zijn relatie met PC gamers te herzien.

Nu de Uplay Store van Ubisoft ook games aanbied van onafhankelijke uitgevers, zoals EA en Warner Bros, moet de uitgever zijn rol als digitale verdeler wat bijschaven. Daar de distributie via PC verloopt moet de band met die community dan ook verscherpt worden. Uplay directeur Stephanie Perotti verklaarde dat Ubisoft altijd op zoek is naar manieren om zich te verbeteren en daarbij rekening houdt met veel feedback die ze ontvangen.

De opheffing van de DRM, oftewel Digital Rights Management, beveiliging is alvast een goede keuze die veel PC gamers zullen appreciëren. De Uplay laucher zelf zal wellicht wat gewenning vragen van de community zoals bij Steam ook het geval was. De Uplay Store is ook nog een jong platform dat nog moet groeien en dat zal niet altijd vlekkeloos verlopen. Zo heeft een deel van de community nog altijd problemen met het Steam platform. Zij het qua functionaliteit of als platorm op zich.

Met de huidige trend van digitale distributie en de strijd tegen piraterij mag je alvast meer en meer van dit soort diensten verwachten. Degene die er nu al bij zijn hebben het voordeel met de markt en de verwachtingen van de community mee te kunnen groeien.

No more articles