Naughty Dog, de studio achter de Uncharted serie en opkomende titel The Last of Us geven veel aandacht aan zowel gameplay en verhaal. Resulterend tot een grote verbetering door hun samenwerking tussen uitgevers en acteurs.

Volgens Naughty Dog’s Evan Wells, heeft de studio speciale technieken ontwikkeld die verzekeren dat de uitvoering van de acteurs te zien zijn in de motion-capture recordings die goed worden overgezet in de game.

We hebben met onze performers samen met onze animatoren en artiesten bepaalde technieken ontwikkeld, zodat de characters weergegeven worden in een geloofwaardige manier en zodat de acteurs er goed worden in verwerkt, waardoor ze ook gevoelens digitaal kunnen weergeven.

“De manier waarop de game designers hierop voortgaan en in de gameplay verwerken, wat ook met elkaar verwikkeld is – het zijn geen aparte processen…,” zegt Wells, en drijft er verder op aan dat de developers en acteurs altijd nauw samenwerken.

Sommige ontwikkelaars leggen de nadruk op de verhaallijn en huren bekende acteurs in die zorgen voor de synchronisatie en vergeten zo om de weergave goed te integreren en de acteur zich op een goede manier te laten uitdrukken.

We werken nauw samen met de cast en ze worden een deel van het team. We werken voor 12 of 18 maanden met ze samen en leren de characters naar behoren kennen, hun geschiedenis en vaardigheden, om ze te helpen om deze characters te ontwikkelen.

Naughty Dog’s volgende titel, The Last of Us, zal uitkomen op 14 juni 2013 voor de PS3.

No more articles