Naughty Dog’s community strategist, Arne Meyer, vertelt dat ze door het werk met The Last of Us: Remastered een hele hoop bijgeleerd hebben over de krachten van de PlayStation 4. En hier willen ze veel gebruik mee maken bij Uncharted 4.

En dit komt allemaal omdat ze veel konden proberen met hun PS4 engine. “Hoe ver kunnen we gaan? Lukt het aan 1080p en 60fps?”, waren maar enkele van de vele vragen voor de droom die ze willen realiseren. Vroeger deden ze dit niet, omdat voor de soorten effecten die ze wilden creëren 720p en 30fps genoeg bleken te zijn. En dit samen met de druk om het maximale er uit te halen zullen ze proberen om van deze droom een werkelijkheid te maken.

En zo ver willen we gaan op deze generatie. Hetzelfde mandaat als toen we de nieuwe PS4 engine bouwden. Laten we zien of we dit kunnen doen en realiseren. We hebben het gerealiseerd met The Last of Us Remastered, dus waarom nu ook niet?

Ondanks de uitstekende optimalisatie op PS3, een actiegame van dat kaliber verwezenlijken dat aan 60fps kan draaien is een enorme vooruitgang. Of de makers dit echt willen doen ligt in hun handen, want het is meestal makkelijker om een beter uitziende game te verkopen aan fans dan het te verkopen aan een snellere frame rate.

 

No more articles