Besturing met dubbele analoge joysticks en 3G-connectivity zorgen voor een draagbare shooter zonder compromis.

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) kondigt vandaag de release aan van Unit 13, een third-person militaire shooter die door Zipper Interactive exclusief is gemaakt voor PlayStation Vita.

Je bent lid van Unit 13, een antiterreureenheid met maar één doel: het voltooien van de missie. De missies draaien om scenario’s die je elke dag in de krant kunt lezen en daardoor zeer authentiek zijn.

Unit 13 maakt gebruik van de volledige input- en connectivity-functionaliteit van de PS Vita. Dankzij de dubbele analoge joysticks kan je nu een echte shooter spelen, waar je ook bent. Daarnaast zorgen de SIXAXIS-besturing, het touchscreen en het achter-touchpad voor een intuïtieve ervaring waar je helemaal in opgaat.

De 3G-connectivity van de PS Vita is heel belangrijk voor Unit 13 en maakt nieuwe uitdagingen en speelmanieren mogelijk.

De missies zijn kort, intens en niet lineair, zodat je ze op meerdere manieren kunt spelen, afhankelijk van je favoriete stijl. Dankzij het scoringssysteem met vijf sterren blijf je elke missie opnieuw spelen. Via 3G heb je altijd toegang tot online klassementen om te zien hoe goed je het doet in vergelijking met je PSN-vrienden, andere spelers in de buurt of waar dan ook ter wereld. Als je vrienden je score verbeteren, krijg je direct een berichtje via 3G.

Een altijd actieve verbinding is ook onmisbaar voor het ontvangen van info over belangrijke doelwitten. Je ontvangt dan berichten over missies die kortstondig beschikbaar zijn. Met 3G-connectivity kun je deze missies dus altijd en overal spelen. Als je ze hebt gespeeld, kun je de missies doorgeven aan PSN-vrienden of aan iedereen, via “near”.

Elke dag krijg je op je PS Vita via 3G bericht over een dagelijkse uitdaging, waar je ook bent. Net als tijdens de standaardmissies in de game moet je hier zelf de beste manier zoeken om de doelstelling te voltooien. Je prestaties zijn voor iedereen zichtbaar in de onlineklassementen.

Dankzij de talloze connectivity-opties biedt de PS Vita een uitgebreide gamingervaring waarbij je altijd met iedereen verbonden bent. Als voorkeursprovider voor 3G zorgt Belgacom ervoor dat alle PS Vita-gebruikers een betrouwbare verbinding hebben dankzij de hoge netwerksnelheden en de grote dekking. Door de 3G- en WiFi-connectivity sta je via de gaming-apps en de sociale apps van de PS Vita voortdurend in contact met je PlayStation-wereld en je gamevrienden.

Dit hypermoderne draagbare apparaat draait om games, en Unit 13 is de nieuwste toevoeging aan een indrukwekkende lijst met launch-titels voor de PS Vita die ook gebruik maken van de revolutionaire 3G-functionaliteit:

Uncharted: Golden Abyss

In Nathan Drake’s nieuwste avontuur gebruik je 3G om buit te verzamelen en te ruilen via de Zwarte Markt. Via “near” check je als PS Vita-gebruiker in op bestaande locaties en kun je game-goodies bemachtigen of achterlaten voor andere gamers. Deze kunnen vervolgens worden gebruikt in games.

Reality Fighters

Dit is een vechtgame die is gebaseerd op toegevoegde realiteit. Gebruik de camera’s van de PS Vita om jezelf in de game te stoppen en een unieke vechtersbaas te worden. Neem geposeerde foto’s van je personage of maak een screenshot tijdens een gevecht en deel de resultaten direct via 3G met vrienden op Facebook.

WipEout 2048

In deze prequel van alle WipEout-games kun je via 3G snelste ronden neerzetten en vervolgens uitdagingen plaatsen voor andere WipEout-spelers. Daarnaast word je via de interface op de hoogte gehouden van de prestaties van je vrienden.

MotorStorm RC

Ontdek een unieke mix van ouderwetse en moderne gameplay in deze racegame die je van bovenaf speelt. De voertuigen en de omgevingen zijn geïnspireerd door alle games uit de MotorStorm-reeks. Verbeter je ervaring door de 3G-connectivity te gebruiken om de klassementen bij te werken en andere spelers op PS Vita en PlayStation 3 uit te dagen via Cross Play.

Andere launch-titels zijn onder andere de hilarische verzameling minigames Little Deviants, ModNation Racers, Everybody’s Golf, Hustle Kings , Top Darts, EA SPORTS FIFA Football , Ridge Racer, Ninja Gaiden Sigma Plus, Rayman Origins en Virtua Tennis 4: World Tour Edition. Kortom, een indrukwekkende lijst met voor ieder wat wils.

No more articles