Het is weer 14 februari. De dag dat Cupido de harten van menig mens sneller doet slaan. Liefde gaat ook verder dan het dagelijks leven, zelfs in games vinden we een paar interessante koppels. In deze special geven we dan ook onze persoonlijke mening over de beste koppels in games. 

Ashe & Tryndamere – League of Legends (3/5)

Ashe & Tryndamere - League of Legends

Ashe & Tryndamere – League of Legends

Direct een vreemd koppel om mee te beginnen. Ashe en Tryndamere zijn inderdaad samen, want ze zijn getrouwd. Of er sprake is van echte liefde weten we jammer genoeg niet. Wat we wel weten is dat het koppel samen is voor politieke redenen. Ze willen namelijk een sterker front vormen om het gevecht rond Freljord. Ook al lijkt de liefde niet zo sterk te zijn als we alleen kijken naar de Lore, toch inspireren vele fans zich om de liefde sterker uit te drukken dan die eventueel zou zijn. De relatie van Ashe en Tryndamere doet ons denken aan de relatie tussen Daenerys en Khal Drogo uit Game of Thrones. Hopelijk wel met een beter einde.

Nathan & Elena – Uncharted(4/5)

Nathan & Elena - Uncharted

Nathan & Elena – Uncharted

Op de foto lijken ze misschien niet het beste koppel dat er is, maar Uncharted-spelers weten wel beter. Eenmaal je in de game duikt, merk je al dat er vonk is tussen de twee. Deze vonk blijft ook groeien in de eerste Uncharted. Het begon eigenlijk allemaal simpel: Elena wou gewoon een interessante documentaire maken. Menig gamer zag hoe de liefde tussen Nathan en Elena verder openbloeide met het speelse geflirt tussendoor. Toch moest iedereen op het einde wachten op de uiteindelijk kus. In Uncharted 2 heeft Nathan zich toch een beetje laten gaan met Chloe, maar gelukkig komt dat allemaal wel goed.  Hun relatie is dus standvastig genoeg voor wat “scheve schaatsen”. Hopelijk heeft Nathan ondertussen zijn lesje geleerd.

Serah & Snow – Final Fantasy XIII(4/5)

Serah & Snow - Final Fantasy XIII

Serah & Snow – Final Fantasy XIII

Square Enix is niet alleen goed in het grafische aspect van hun Final Fantasy-serie, maar ze kunnen het ook niet laten om er een koppel tussen te steken. Serah en Snow is een liefdesverhaal met gevoel. Serah en Snow staan op het punt te trouwen totdat Serah een L’Cie wordt. Doordat ze opdracht voltooid, verandert ze voor Snows ogen in een kristal. Een zware klap voor onze stoere Snow. Toch blijft hij niet bij de pakken zitten. Alles wat Snow doet in de game, draait rond Serah. Hij kan het ook niet laten om in discussie te gaan met Lighting, de zus van Serah. Zij is namelijk niet zo blij met hun huwelijk en maakt dat ook pijnlijk duidelijk. Serah en Snow blijven hier tegen vechten en dat noemen wij echte liefde. Het maakt niet uit wat de rest van je denkt, je blijft elkaar trouw zonder enige twijfel.

Ronald & Lilith – Borderlands 2 (2,5/5)

Ronald & Lilith - Borderlands 2

Ronald & Lilith – Borderlands 2

Dit is een betwistbaar koppel. Eén ding weten we zeker: het is een koppel. Wat we niet zeker weten: hoe sterk staat het koppel? Voor de mensen die het niet snappen even recapituleren. Lilith bevestigt dat Roland en zij een koppel zijn in Borderlands 2. Natuurlijk zegt ze dit niet op het beste moment, maar daarvoor moet je de game gespeeld hebben. Dus nu de volgende vraag: Hoe sterk is het koppel? Als we kijken naar de feiten, kunnen we misschien uitzoeken hoe sterk ze samen zijn. Roland & Lilith zitten in Borderlands 2 samen in het verzet tegen Jack. Wanneer ze toen een koppel zijn geworden, kunnen we wel zeggen dat hun relatie onder een zware druk stond. Niemand wist van hun relatie af. Waarschijnlijk zou één van de twee of beiden dit gewild hebben zodat ze niet gechanteerd konden worden door Jack. Hierdoor kon er wel frustratie ontstaan tussen beiden. Dit zal wel een aanleiding geweest tot hun breuk waardoor Lilith een ander pad in is gaan slaan (opnieuw met de boodschap om de game te spelen).  Al bij al blijft een 50/50, maar het is en blijft een koppel.

Sora & Kairi – Kingdom Hearts 1 & 2 (2/5)

Sora & Kairi - Kingdom Hearts 1 & 2

Sora & Kairi – Kingdom Hearts 1 & 2

Of dit nu een koppel is of niet weten we niet zeker, maar de tekenen zijn er wel. Sora doet er namelijk alles aan om vooral Kairi te redden van het kwade. Dit gebeurt zowel in Kingdom Hearts 1 als in Kingdom Hearts 2. Sora en Kairi kennen elkaar al van kleins af aan. In Kingdom Hearts 1 zien we in het begin een moment waarop Sora jaloers zou zijn op Rikku omdat hij indruk maakt op Kairi. Dit zou dus kunnen aangeven dat Sora verliefd op haar is. Andersom krijgen we ook weinig door.

SPOILER ALERT!

[show_hide title=”Spoiler”]We weten dat Kairi op het einde van Kingdom Hearts 1 een sterfiguur geeft waardoor ze voor eeuwig verbonden zouden zijn. We weten dat Kairi deze ster alleen aan Sora geeft.  Vele fans vinden dat er wel duidelijkheid mag komen tussen hoe het zit met deze 2 tortelduifjes. Momenteel nog geen “echt” koppel, maar de tekenen zijn er zeker en vast. Laten we hopen voor Sora dat hij niet in de Friend Zone belandt.[/show_hide]

Tidus & Yuna – Final Fantasy X (4/5)

Tidus & Yuna - Final Fantasy X

Tidus & Yuna – Final Fantasy X

Zoals eerder aangehaald, laat Square Enix graag koppels in hun games zien.  Tidus en Yuna is ook een koppel waar de vonk direct duidelijk is. Tidus probeert met Yuna te flirten door de “stoere gozer” uit te hangen. Yuna ziet namelijk dwars door zijn illusie heen en lacht daar ook mee. Beiden hebben direct een goede band met elkaar, maar toch is de liefde er niet direct. Yuna moet namelijk met Seymour trouwen voor politieke redenen. Tidus kan haar toch op andere gedachten brengen en houdt Yuna van haar huwelijk af. Vanaf dat moment bloeit de liefde daadwerkelijk open. De twee groeien echt naar elkaar toe en niet veel later volgt de eerste kus. Een mooi moment dat ook prachtig weergegeven wordt door Square Enix met prachtige muziek en decor. Hoe mooi kan de liefde toch zijn. Daarom verdienen zij ook een mooie plaats in deze special en kunnen we nog veel leren van Tidus zijn doorzettingsvermogen.

Mario & Princess Peach – Mario Bros. + Link & Zelda – Zelda games(5/5)

Link & Zelda - Zelda games

Link & Zelda – Zelda games

Twee games met hetzelfde patroon. Een held redt de prinses en beiden worden verliefd. Ookal verlopen beide games op een andere manier, we kunnen niet ontkennen dat de liefde bij Mario en Princess Peach, en bij Zelda en Link even sterk is. Zowel Mario als Link moeten het tegen een demoon opnemen om hun prinses te redden. Beide relaties hebben ook nog geen problemen gekend en tot nu toe blijft dat ook zo.  We denken dat we aan deze relatie niet veel woorden moet vuilmaken. De meeste gamers weten wel hoe vork aan de steel zit. Veel mensen kunnen dus nog een voorbeeld vinden in de standvastige relatie van beide mannen en hun vrouwen.

Hebben jullie een andere mening? Kennen jullie nog andere koppels. Laat het dan zeker een reactie achter.

No more articles