Na uitgebreid te ontkennen dat men bezig is met een gaming console, heeft Valve-directeur Gabe Newell vandaag bekend gemaakt dat ze toch bezig zijn met de ontwikkeling van een console gebaseerd op PC-hardware.

Gabe Newell wist dit nieuws naar buiten te brengen in een interview met Kotaku. Zo blijkt dat er al vanaf volgend jaar PC pakketten op de markt gaan komen die geschikt zijn om in de woonkamer te plaatsen en Steam out-of-the-box kunnen draaien. Natuurlijk zullen deze Steam Box consoles de concurrentie moeten aangaan met de next-gen consoles van Sony, Microsoft en Nintendo.

The nice thing about a PC is a lot of different people can try out different solutions, and customers can find the ones that work best for them.

Ondanks het feit dat Valve een gaming console maakt gebaseerd op PC-hardware, zal het systeem hierachter een relatief gesloten platform bevatten. Maar door het toepassen van PC-hardware kunnen ook andere bedrijven de kans krijgen om zelf te experimenteren met verschillende hardware-combinaties, om zo vervolgens zelf een Steam Box op de markt te brengen. Dit is waar het de heer Newell om draait, dat andere bedrijven dergelijke systemen gaan ontwikkelen om zo te kunnen concurreren met de console giganten die we vandaag de dag kennen.

We’ll do it but we also think other people will as well. Well certainly our hardware will be a very controlled environment. If you want more flexibility, you can always buy a more general purpose PC. For people who want a more turnkey solution, that’s what some people are really gonna want for their living room.

Vorige week lanceerde Valve ook hun Big Picture modus, waardoor het mogelijk is om Steam op je tv te gebruiken met een controller in je handen. Volgens de Valve-directeur is deze nieuwe modus zeer positief ontvangen. De directeur wil echter wel nog niet lossen welk besturingssysteem de basis zal vormen voor de Steam Box gaming consoles, maar het zou ons echter niet verbazen moest hun keuze uitvallen naar Linux. Zeker aangezien het feit dat ze Steam proberen werkende te krijgen op het welbekende Linux distributie Ubuntu.

 • Indy

  Zou leuk zijn als je die dan ook zelf kunt upgraden 😛

 • Jef

  Klinkt bekend in de oren.
  Zijn er al eens geen plannen geweest voor een upgradable console en het project is serieus over de kop gegaan?

  • http://www.andyjanssens.be Andy

   Er waren wel volop geruchten over, maar Valve ontkende alles. Nu pas is eigenlijk de eerste keer, bij mijn weten toch, dat ze echt officieel bevestigen dat ze met een console afkomen.

No more articles