Zoals eerder gezegd ging Activision vannacht de officiële aankonding over hun nieuwe Call of Duty game uit de doeken doen. Na de lancering van de officiële Black Ops 2 website heeft men nu ook veel nieuwtjes op de wereld los gelaten!

Dan Amrich, Community Manager bij Activision, wist te onthullen dat men iets speciaals in gedachten heeft voor de welbekende Zombies Mode in Black Ops 2. Zo zal de singleplayer niet-lineaire gameplay elementen gaan bevatten, die momenteel in de campaign worden verwerkt, en merkte op dat het team veel onderzoek gedaan heeft naar het maken van dit nabije toekomst scenario dat echt moet resoneren met de speler.

[blockquote]Als je van zombies houdt, zul je echt blij zijn met wat we doen met Black Ops 2. Het is onze grootste en meest ambitieuze zombies poging ooit.[/blockquote]

Maar wat betekent dit juist? Zo zullen spelers op bepaalde punten in de campaign de mogelijkheid krijgen om een keuze te maken uit een aantal Strike Force missies. De gevechten zullen plaats vinden in hotspots verspreid over de hele wereld, waarbij het mogelijk is om verschillende rollen op je te nemen rond het slagveld. Dit betekent dus dat spelers gebruik kunnen maken van aanval drones, tanks en een aantal teamleden, waardoor meerdere opties om een missie te voltooien mogelijk zijn. Spelers kunnen zich zelfs terugtrekken en het vuile werk door de AI squad members uit te laten voeren door commando’s te geven. Om het plaatje nog interessanter te maken, hebben de geleverde prestaties in de Strike Force gevechten invloed op de vanilla missies, in zowel positieve als negatieve zin, maar ook de acties van de antagonist Raul Menendez worden hierdoor gewijzigd, waardoor het verhaal lichtjes kan wijzigen bij iedere speelsessie.

Vervolgens wist men ook nog enkele details te onthullen over de setting binnen Black Ops 2. Zo wist men te zeggen dat Black Ops en Black Ops 2 zich niet in dezelfde plaats als Modern Warfare en andere Call of Duty games bevinden. Je voelt het waarschijnlijk al aankomen, Black Ops 2 speelt zich af in de toekomst. Om dit te kunnen realiseren met toch nog steeds het Call of Duty gevoel te behouden, heeft men expert Peter Singer aangesproken, die een boek geschreven heeft over geavanceerde robotica, drones en toekomstige oorlogsvoering.

[blockquote]Black Ops is zijn eigen ding. Het is in de Call of Duty franchise, maar het is zijn eigen fictie.[/blockquote]

Het plot in Black Ops 2 zal worden overgebracht door verschillende vertellers en als een direct vervolg op het eerste deel, zal deze game gepaard gaan met enige van dezelfde karakters. Woods is een oude man in het jaar 2025 en hij is toevallig in deze plaats, genaamd The Vault, een plek waar de CIA zijn voormalige agenten houdt die te gevoelig zijn om zich ergens anders te bevinden.

Spelers kruipen in de huid van David Mason, de zoon van Alex Mason. Je gaat de oude Woods bezoeken en begint te ontravelen wat er gaande is met de villain, Raul Menendez. Mason zal Woods vragen over de gebeurtenissen in het verleden en hoe ze het plot van de game samenbinden, waardoor de speler op de hoogte is van wat er in tussentijd gebeurd is.

[blockquote]Je gaat op jacht op Menendez en het ontravelen van dat mysterie. Je zult je dingen herinneren die Woods verteld heeft als onderdeel van zijn verhaal en dat is hoe we de speler terug naar het verleden en de toekomst doen springen.[/blockquote]

De vorige Black Ops was een echte mijlpaal in de Call of Duty franchise, die nu nog trouwens het record van meest verkochte exemplaren op zijn naam heeft staan. Black Ops 2 zal zonder twijfel ook weer een pareltje worden, zeker als we in het achterhoofd dat er een team van 300 mensen aan het werken is! Laat ons hopen dat het dolle succes niet naar hun hoofd stijgt en we toch weer iets nieuws mogen verwachten!

Call of Duty: Black Ops 2 verschijnt op 13 november voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

No more articles