Sony Computer Entertainment Inc. (SCE) heeft vandaag bekend gemaakt dat de cumulatieve verkoop van de PlayStation 3 de mijlpaal van 70 miljoen exemplaren wereldwijd heeft bereikt op 4 november 2012, minder dan zes jaar na de introductie van het platform in 2006.

SCE liet ook weten dat de wereldwijde verkoop van de PlayStation Move motion controller op 11 november de 15 miljoen exemplaren heeft overschreden, een duidelijk bewijs van de voortgezette groei en het succes van het PS3-platform.

Het PS3-systeem levert sinds zijn introductie hoogwaardige, awardwinnende amusementservaringen. Gedurende zijn bestaan is het PS3-systeem verder geëvolueerd met een strakker design, grotere harddiskcapaciteit en nieuwe functies via software-updates. In september 2012 introduceerde SCE het nieuwe PS3-systeem, dat 50 procent kleiner en lichter is dan het originele PS3-model en respectievelijk 25 en 20 procent ten opzichte van het in 2009 geïntroduceerde slanke PS3-model. De nieuwe PS3 is uitstekend ontvangen door consumenten wereldwijd.

Tegelijk met de introductie van PS3 in november 2006 lanceerde SCE het PlayStation Network, dat nu beschikbaar is in 59 landen en gebieden wereldwijd. Het PlayStation Network ondersteunt gratis community-gerichte online gameplay, exclusieve spellen van zowel onafhankelijke ontwikkelaars als grote uitgevers, en een breed scala aan amusementstoepassingen op gebieden als films, muziek en sport. Het PlayStation Network biedt PS3-bezitters toegang tot 170.000 downloadbare applicaties wereldwijd, waaronder 57.000 spellen. In oktober 2012 herontwierp SCE de PlayStation Store voor PS3 voor een verbeterde gebruikerservaring en toegankelijkheid, inclusief een verbluffende nieuwe interface, krachtige content en handige zoekfuncties. De nieuwe winkel is nu beschikbaar in Europa en Noord- en Latijns-Amerika, en meer landen en gebieden zullen volgen.

PlayStation Plus, het servicepakket op abonnementsbasis voor PlayStation Store met exclusieve voordelen zoals kortingen op spellen en online spelopslag, biedt sinds juli 2012 een “Instant Game Collection” in Noord-Amerika en Europa. Met de Instant Game Collection kunnen PS Plus-leden zonder extra kosten genieten van populaire titels van zowel third party ontwikkelaars en -uitgevers als SCE Worldwide Studios. In november heeft SCE ook het contentaanbod verbeterd voor PS Plus-leden in Japan.

De PlayStation Move motion controller, die in september 2010 werd geïntroduceerd, biedt een uiterst intuïtieve gameplay en wordt sinds november 2012 ondersteund door meer dan 400 titels waaronder Sports Champions 2 en Unfinished Swan (Sony Computer Entertainment). In deze maand is ook Wonderbook gelanceerd, een nieuwe peripheral voor PS3 die geavanceerde storytelling combineert met een unieke spelervaring. Wonderbook gebruikt de PlayStation Eye-camera om augmented reality naar een spectaculair nieuw niveau te tillen waarbij spelers worden meegevoerd naar nieuwe werelden en interactieve avonturen kunnen beleven door de camera te kantelen of draaien of eenvoudigweg de pagina’s om te slaan.

PS3 heeft een geweldige ondersteuning ontvangen van third party ontwikkelaars en -uitgevers wereldwijd. Het cumulatieve aantal softwaretitels voor PS3 is nu 3590, met een verkoop van meer dan 595 miljoen exemplaren wereldwijd. Zowel SCE Worldwide Studios als andere ontwikkelaars en uitgevers zullen naar de feestdagen toe nog meer opwindende en aantrekkelijke titels uitbrengen, zoals Assassin’s Creed III (Ubisoft Entertainment), FIFA 13 (Electronic Arts Inc.) en PlayStation All-Stars Battle Royale (Sony Computer Entertainment). Daarnaast zullen naar verwachting ook softwaretitels worden gelanceerd die ‘cross platform feature’ ondersteunen, zoals LittleBigPlanet 2: Cross Controller Pack en Sly Cooper: Thieves in Time (Sony Computer Entertainment). Met deze titels zal SCE een revolutionaire spelervaring bieden door gebruik te maken van de mogelijkheden van zowel PS3 als PlayStation Vita.

SCE zal doorgaan met de uitbreiding van het PS3-platform en de ontwikkeling van een wereld aan computeramusement die uitsluitend mogelijk is op PlayStation.

No more articles