Warner Bros. Interactive Entertainment kondigt vandaag Guardians of Middle-earth aan, een nieuwe multiplayer online battle arena (MOBA) game ontwikkeld door Monolith Productions.

De game zal exclusief voor Xbox LIVE Arcade en PlayStation Network verschijnen en staat gepland voor release in de herfst van 2012. Het spel bevat gerelateerde content van de aankomende The Hobbit: An Unexpected Journey motion picture, geregisseerd door Peter Jackson en geproduceerd door New Line Cinema en MGM.

Guardians of Middle-earth brengt maximaal 10 spelers samen in het epische centrum van Midden-aarde in vijf tegen vijf multiplayer battle arena’s. De game biedt meer dan 20 iconische ‘guardians’, zoals Gandalf, Sauron, Gollum, Thráin en nog veel meer, om mee te spelen tijdens player versus player (PVP) wedstrijden. Gamers kunnen met andere spelers communiceren via een in-game communicatiesysteem en hebben toegang tot het uitgebreide online stat en leaderboardsystem waarmee ze onder andere overwinningen en nederlagen van vrienden kunnen volgen.

Aldus Samantha Ryan, Senior Vice President, Production and Development van WBIE:
[blockquote]Het MOBA genre is razend populair bij PC-spelers. Wij zijn enthousiast om dit genre nu ook op consoles te brengen met dit avontuur dat zich afspeelt in Midden-aarde. De helden en schurken van Midden-aarde zijn gecreëerd op een manier die perfect aansluit bij de MOBA game kenmerken, waardoor het ontwikkelingsteam ‘guardians’ kan creëren met uitgebreide vaardigheden en capaciteiten voor gamers om onder de knie te krijgen.[/blockquote]

In aanloop van en ook na de première van The Hobbit: An Unexpected Journey film, kunnen fans zich verheugen op een aantal nieuwe speelbare ‘guardians’ die worden vrijgegeven in combinatie met de film, zodat gamers actief deelnemen in de visie van Peter Jackson op Midden-aarde.

Guardians of Middle-earth zal beschikbaar zijn voor €14,99 via PlayStation Network en voor 1200 Microsoft Points voor Xbox LIVE Arcade.

No more articles