De  nieuwe,  grote  systeemupdate  voor  Nintendo’s  Wii  U-systeem  is  nu beschikbaar om te downloaden. Deze update levert tal van aanpassingen, zoals verbeterde stabiliteit en prestaties. De update zorgt voor kortere laadtijden bij het wisselen tussen toepassingen en legt de basis voor de aanstaande lancering van de Wii U Virtual Console-dienst, die Wii U-bezitters hun favoriete spellen voor klassieke thuissystemen opnieuw laat beleven. Ook Wii U Panorama View komt binnenkort beschikbaar.

Update aanpassingen

[show_hide title=”Toevoeging van standby functie“]

 • Deze functie maakt het mogelijk dat gegevens voor gekochte software, systeemupdates en software-updates automatisch worden gedownload en geïnstalleerd, zelfs nadat het systeem is uitgeschakeld.

[/show_hide]

[show_hide title=”Updates voor Miiverse“]

 • Besturingen met de Wii-afstandsbediening, Wii U-controller Pro en Traditionele Controller worden nu ondersteund.
 •  Het invoerscherm voor handgeschreven berichten verschijnt nu op tv.
 • Het  invoerscherm  voor  handgeschreven  berichten  heeft  nu  een  knop  voor  ongedaan maken/opnieuw uitvoeren.

[/show_hide]

[show_hide title=”Updates voor de Internet Browser“]

 • Besturing met de Wii-afstandsbediening en Wii U-controller Pro wordt nu ondersteund.
 • Het is nu mogelijk om te wisselen van zoekmachine bij het zoeken naar woorden.
 • Het is nu mogelijk om vanaf favorieten terug te gaan naar de startpagina.

[/show_hide]

[show_hide title=”Update voor de Nintendo eShop“]

 • Bij de aanschaf van downloadbare software, worden alle beschikbare updates voor deze software tegelijk gedownload.

[/show_hide]

[show_hide title=”Updates voor Download Management“]

 • Het is nu mogelijk om downloads opnieuw te bestellen.
 • Nieuw aangeschafte software wordt automatisch geïnstalleerd als het downloaden is voltooid.

[/show_hide]

[show_hide title=”Updates voor Ouderlijk Toezicht“]

 • De  restrictie  “Beschikbaar gestelde video’s bekijken” is  veranderd in  “Entertainment behalve games “. Een scherm dat vraagt om toestemming van ouders verschijnt bij het eerste gebruik van een niet-spel-software (inclusief video’s) of een andere nieuwe dienst.

[/show_hide]

[show_hide title=”Mogelijkheid voor direct openen van Wii-menu“]

 • Wanneer na het inschakelen van het systeem het Wii U-logo verschijnt, is het mogelijk om het Wii-menu direct te openen door de B-knop op de Wii U GamePad ingedrukt te houden.  (Wanneer  er  geen  standaardgebruiker  op  het  systeem  is  geselecteerd, verschijnt het gebruikerskeuzescherm, en moet een gebruiker worden gekozen.)

[/show_hide]

[show_hide title=”Updates voor Systeeminstellingen“]

 • Onder Geheugenbeheer, kunnen nu twee USB-opslagapparaten worden verbonden om gegevens te verplaatsen en/of te kopiëren. Je kunt gegevens verplaatsen en/of kopiëren tussen het systeemgeheugen en een USB-opslagapparaat of tussen twee USB- opslagapparaten. (Maximaal twee USB-apparaten kunnen worden aangesloten bij het verplaatsen, kopiëren of wissen van gegevens. In alle andere gevallen, kan slechts één USB-opslagapparaat tegelijk worden gebruikt.)
 • Onder Geheugenbeheer kun je nu gegevens verplaatsen, kopiëren of wissen voor een beperkt aantal softwaretitels.
 • De TV-optie bevat nu ook de mogelijkheid om het schermformaat te veranderen dat op tv wordt weergegeven. (Dit vervangt vergelijkbare opties die eerder beschikbaar waren binnen Miiverse, Nintendo eShop en de Internet Browser, welke nu verwijderd zijn.)
 • De optie “Automatisch uitschakelen” heet nu ” Energieverbruik”. Onder deze optie is het nu mogelijk te kiezen tussen automatisch uitschakelen en de nieuwe standby functie.

[/show_hide]

[show_hide title=”Verbeteringen voor stabiliteit en gebruiksgemak van het systeem“]

 • De  stabiliteit  en  het  gebruiksgemak van  het  systeem  zijn  verbeterd  voor  een  prettiger gebruikservaring.
 • Het  duurt  minder  lang  om  het  Wii  U-systeem  te  starten,  ingebouwde  toepassingen te lanceren, software te verlaten en terug te keren naar het hoofdmenu, te wisselen tussen toepassingen en te wisselen tussen software en Miiverse.

[/show_hide]

Voor 27 april zijn nog meer nieuwe functies gepland, waaronder:

Virtual Console

Diverse hoogkwalitatieve klassieke spellen die eerder verschenen voor NES en Super Nintendo zijn gepland voor de Virtual Console-dienst van Wii U, bij de lancering zijn dit favorieten als Super Mario World, Excitebike, Mario’s Super Picross, F-Zero, Ice Climber, Donkey Kong Jr. en Punch- Out!!*. Binnenkort komen vele andere klassiekers beschikbaar, zoals Pac Man, Super Metroid en spellen uit series als Mega Man, Street Fighter en Super Mario Bros. In de toekomst komen ook populaire spellen die verschenen voor Game Boy Advance en Nintendo 64 beschikbaar.

Elk spel in het aanbod voor de Wii U Virtual Console is aangepast voor ondersteuning van off-TV play op de Wii U GamePad, aanpasbare besturing, Miiverse-ondersteuning en de mogelijkheid om spelvorderingen direct op te slaan. NES-spellen gaan € 4,99 kosten, terwijl Super NES- spellen € 7,99 zullen kosten. Mensen die deze spellen al hebben gedownload op hun Wii- systeem kunnen deze overzetten naar hun Wii U-systeem om ze in de Wii-stand te spelen, zonder kosten. Om zo’n spel te upgraden voor gebruik van de Wii U-functies en – verbeteringen,

kunnen gebruikers de spellen aanschaffen voor gereduceerde prijzen, namelijk € 0,99 voor NES-spellen en € 1,49 voor Super NES-spellen.

Wii U Panorama View

Wii U Panorama View opent een venster naar de beelden en geluiden van de mooiste plaatsen op de wereld. Wii U-bezitters kunnen de GamePad-controller gebruiken om in elke richting te kijken tijdens verbluffende 360-graden tours door deze bestemmingen. Je beleeft alles alsof je er middenin zit, maar zonder je huis te verlaten. Je kijkt je ogen uit tijdens een tour door Londen aan boord van een dubbeldekkerbus, of terwijl je de straten van Rio de Janeiro verkent tijdens het carnaval. Vier opzichzelfstaande videotours zijn in de Nintendo eShop beschikbaar voor € 1,99 per stuk. Er is ook een interactieve preview beschikbaar als download, zodat gebruikers gratis een voorproefje kunnen krijgen van de verschillende tours.

No more articles