Spanje pakt de titel ‘beste PES 2012-speler’ tijdens de jaarlijkse wedstrijd.

Pau ‘PaUU24’ Lara kwam zegevierend uit een zware wedstrijd om gekroond te worden tot PES 2012 wereldkampioen tijdens het gala evenement van dit jaar in het Real Madrid, Santiago Bernabeu stadion.

De 16-jarige uit Spanje versloeg Ron ‘Strikel’ Stikel uit Israël in een zenuwslopende finale waar de Spaanse deelnemer won door één enkel doel. De World Finals 2012 vonden plaats op 14 september waar 38 van ’s werelds beste PES 2012 spelers samenkwamen in het Bernabeu’s Palco de Honor VIP-ruimte voor een knock-out competitie. Voorafgaand aan de knock-out fase begon het toernooi met een groepsfase.

De spelers uit Europa, Japan en Amerika namen het tegen elkaar op in 10 minuten wedstrijden. Op weg naar de finale versloeg Pau al snel zijn rivalen uit Japan, Griekenland, Zweden en Rusland. Ondertussen versloeg Ron Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Paraguay, waardoor de finale spelers bekend werden. De winnaar werd vervolgens beloond voor zijn inspanningen met een PES World Champions Trophy. Ook kreeg hij een Real Madrid kit ondertekend door de PES 2013 ster Cristiano Ronaldo. De prijzen werden uitgereikt door spel Producer Naoya Hatsumi en de Europese PES Teamleider Jon Murphy.

Aldus Shinji Hirano, president van Konami Digital Entertainment GmbH:

De PES World Finals 2012 waren een passend einde aan het PES 2012 seizoen, met Pau als een waardig kampioen. De Santiago Bernabeu was de perfecte locatie voor deze wedstrijd vanwege zijn illustere geschiedenis. We feliciteren Pau Lara met zijn overwinning en bedanken iedereen die aanwezig was voor deze spannende wedstrijd.

No more articles