The Witcher 3 developer, CD Projekt Red, heeft aangekondigd dat de game pas gelanceerd zal worden in mei 2015. De developer heeft een open brief aan de fans geschreven in verband met dit uitstel. De game zal nu op 19 mei gelanceerd worden, 12 weken na de originele datum in februari.

“Sinds we gestart zijn met werken aan The Witcher 3: Wild Hunt, wisten we direct dat het een ambitieuze game moest zijn. We wilden jullie, en nu nog steeds, een ongelofelijke ervaring gemixt met een episch avontuur in een compleet open fantasy universum.” wist de developer te zeggen in de mail.

“De grootte en complexiteit van The Witcher, wat de hoofdingrediënten zijn van deze game, hebben een enorme impact op onze productie. Nu we bijna aan het einde van de deadline zijn, zien we dat er nog veel details kunnen uitgewerkt worden. En samen met het feit dat deze game de belangrijkste release ooit is voor onze studio, willen we een game op poten zetten met zo weinig mogelijk bugs waarbij de speler zich volledig kan laten gaan.”

“Met dit allemaal in onze gedachten en het team op volle toeren hebben we beslist om de deadline met 12 weken te verhogen zodat we 19 mei als officiële lanceringsdatum mogen zien. Toch willen we nog onze excuses benadrukken aangezien we de deadline hiervoor onmogelijk gemaakt hadden. We willen met Wild Hunt één van de beste RPG’s ooit op de kaart zetten. En we zullen verder doen om dit te verwezenlijken. En net daarom deze excuses en vraag om vertrouwen. ”

Dit zorgt ervoor dat het al de tweede keer is dat de release date voor The Witcher 3: Wild Hunt is uitgesteld. Eerst was het gedateerd voor eind 2014 en daarna februari 2015. Wij oefenen liever wat geduld uit om een foutloze game te spelen dan een onafgewerkte game. Wat de dag van vandaag blijkbaar dagelijkse kost is.. Tot frustratie van ons, gamers, natuurlijk.

No more articles