Count to four… Inhale…
De mogelijkheid om deze next-gen first person shooter te testen lieten we niet aan ons voorbijgaan. Onze redacteur trok aan het langste eindje en ging hem met blozende wangetjes voor jullie previewen.

Je wordt tijdens deze demo direct in de strijd gegooid. Je zit bij een eenheid onder leiding van een zotte Ier, die een hechte band lijkt te ontwikkelen met het groentje van de bende die zijn eerste veldslag vecht. Na een korte introductie van je strijdmakkers en je doelwit, de kwaadaardige Generaal Deathshead, mag je het tegen de klassieker der vijanden opnemen… Den Duits!

De controls verlopen vloeiend en grafisch is de game wel ok. Het duurt niet lang of je maakt onze Dolfjes met dualwield machinegeweren af. Je komt tijdens deze demo al in een paar lastige situaties terecht en je moet keuzes maken die je liever niet maakt. Nadat je een near death experience ter nauwer dood ontsnapt, neemt Deathshead je gevangen en laat hij je zoals elke cliché slechterik je na een speech over hoe geweldig gevat en slim hij wel niet is alleen met één van zijn supersoldaten achter in een oven. Deze supermof versla je en je ontsnapt langs het raam, maar wordt geraakt door een stuk rondvliegend staal.

Je wordt uit de zee gevist met een serieuze hoofdwonde en naar een dokter gebracht. Deze dokter schat je situatie niet rooskleurig in en schrijft je af als hersendood. Seizoenen vergaan, Krauten komen en gaan om patiënten te vorderen in naam van het onderzoek, maar al die tijd zit jij gevangen in een verlamd lijf en luister je. Op een dag komen de Duitsers nog eens terug en willen ze het ziekenhuis sluiten. De psychiater en zijn vrouw die samen met hun dochter Anna al die tijd voor jou gezorgd hebben, verzetten zich tegen deze keuze en worden koelbloedig afgemaakt.

Anna wordt gevangen genomen en ze beginnen al de patiënten te executeren. Wanneer de beul bij jou komt krijg je de stimulans om een scalpel te nemen en kan je terug bewegen. Je steekt de bratwürst in z’n keel en snijdt zijn strot over. De strijd om Anna te redden begint… Ons besluit na deze toch wel adembenemend spannende game is dat er nog wel wat werk aan lipsyncing is, maar dit kan nog beteren aangezien de game zich nog maar in het  alfa-built stadium bevindt. Voor de rest is het een degelijke shooter met een goede verhaallijn.

Count to four… Exhale…

No more articles