Het is ondertussen al lang geen publiek geheim meer dat Battleborn niet het verkoopsucces was dat Gearbox voor ogen had. Nochtans is het op zich geen slecht spel. De release-timing echter bracht deze FPS MOBA in het vaarwater van Overwatch en hoewel beiden verschillende games zijn, was er niet genoeg plaats in de markt voor twee op heroes gebaseerde shooters, zo bleek.

Sinds de release is Battleborn al verschillende keren in korting gegaan, maar kennelijk heeft de game nog steeds niet de playerbase waar uitgever 2K van droomde. Vandaar gaan er nu geruchten de ronde dat Battleborn binnenkort wel eens Free-to-Play zou kunnen worden.

Een model dan ons inziens prima zou passen bij de speelstijl van de game. Bovendien toonde Evolve (je weet wel die asymmetrische hunters-vs-monster game die iedereen snel vergeten was) dat je een spel inderdaad nieuw leven in kan blazen door naar het F2P model over te stappen.

Wat er ook van zij, we zullen moeten afwachten want Randy Pitchford, CEO van Gearbox, tweette een aantal berichten die lijken te zeggen dat het eerder om een soort gratis demo zou gaan en niet de full game.

 

 

No more articles