Eerder deze week konden we jullie melden dat Windows Live Messenger gaat verdwijnen en vervangen worden door Skype. Wel, nu lijkt het erop dat ook de Xbox Live chat aan vervanging toe is.

Onze collega’s bij CVG hebben via een Microsoft contactpersoon vernomen dat Microsoft van plan is om al hun communicatie-technologie├źn via het Skype-platform te laten verlopen. Hierdoor gaat Skype de standaard chatservice worden op de volgende Xbox, maar ook op PC’s met Windows 8 en tablets/smartphones met Windows Phone 8.

Verder voegde de contactpersoon dit nog toe aan zijn uitspraak:

You might jump to the conclusion that we’ll see asynchronous voice and video messages in next-gen Xbox Live.

Ergens komt dit niet echt als een verrassing, aangezien er al verdachte jobaanbieding de ronde deed waarin Microsoft op zoek was naar een user interface designer voor de nieuwe Xbox console. De plaats van tewerkstelling zou namelijk plaatsvinden bij Microsofts Skype kantoren in de UK. De aanbieding luidde als volgt:

The team you’ll join is responsible for Skype in the living room (broadly the home), across various devices but with a focus on the large screen and the next generation of Xbox.

No more articles