De eerste worstel game van nieuwe licentiehouders 2K Sports heeft een bevestigde release datum, terwijl 2K Games hint naar next-gen games.

2K Sports mag dan wel de WWE licentie van THQ overgekocht hebben, maar verrassend genoeg doen ze nog beroep op de Japanse ontwikkelaar Yuke’s om de games te maken, desondanks het niet zo enthousiaste onthaal van hun laatste titels. Er is nog niet veel bekend omtrent de nieuwe game dit jaar, zonder screenshots of video’s die nog niet zijn vrijgegeven, maar wat wel geweten is, is dat WWE 2K14 uitgegeven zal worden op 1 november voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

Verrassend genoeg is er geen Wii U versie of enige hint naar de release voor de PS4 en volgende Xbox, alhoewel dat nog kan veranderen na Microsofts grote aankondiging volgende week. 2K Sports is één van meerdere publishing labels, bestuurd door moederbedrijf Take Two Interactive, inclusief 2K Games en Rockstar Games. De WWE release datum werd aangekondigd als deel van Take Two’s recentste financiële resultaten, waarin te lezen stond dat ze 108,8 miljoen dollar winst hadden gemaakt tegenover hun verlies van 29,5 miljoen vorig jaar.

Ook kondigden ze aan dat Max Payne 3 meer dan 4 miljoen exemplaren heeft verkocht sinds mei vorig jaar, terwijl het spel afgeschreven zogezegd een teleurstelling was. Ze waren wel minder specifiek over andere games. BioShock Infinite zou “aanzienlijk” meer verkocht zijn dan zijn voorgangers tijdens de eerste maand. Een totaal van 3,7 miljoen exemplaren tot nu toe is verscheept naar retailers. Borderlands 2 heeft 6 miljoen verkochte exemplaren op zijn naam staan sinds september en NBA 2K13 zorgde voor 5 miljoen verkochte exemplaren sinds oktober.

Take-Two’s next-gen plannen blijven obscuur en geen enkele van hun uitgevers zal de E3 bijwonen volgende maand, dus dat wil zeggen dat er geen nieuws over Grand Theft Auto V zal zijn. Alhoewel er een grote kans bestaat dat ze tijdens de pre-show conferentie en misschien zelfs de bij de ontsluiering van de volgende Xbox aanwezig zullen zijn.

Ze hebben alleszins genoeg next-gen projecten, CEO Strauss Zelnick zei het volgende:

We hebben ook een ongelooflijke pijpleiding aan titels in ontwikkeling voor next-generation platforms, inclusief nieuwe, baanbrekende eigendommen en releases van onze bewezen franchises.

No more articles