De mogelijkheid om Xbox 360 games te spelen op de Xbox One zorgt ongetwijfeld voor een serieuze boost in de verkoopcijfers. Op een developer conference antwoordt Microsoft nu voor het eerst officieel op de vraag of er plannen zijn om backwards compatibility te gaan ondersteunen.

Microsoft wil via een emulator het mogelijk maken om Xbox 360 games op je Xbox One console te spelen. Momenteel is Microsoft deze feature aan het onderzoeken. De uitdaging zou vooral liggen in het verschil van architectuur, waarbij het moeilijk is om PowerPC programmatuur performant te laten draaien op een X86 architectuur.

“AUDIENCE MEMBER: Are there plans for an Xbox 360 emulator on Xbox One?
SAVAGE: There are, but we’re not done thinking them through yet, unfortunately. It turns out to be hard to emulate the PowerPC stuff on the X86 stuff. So there’s nothing to announce, but I would love to see it myself.”

Over hoe deze functionaliteit juist geïmplementeerd gaat worden is nog onduidelijk. Mogelijk gaan de Xbox 360 games digitaal heruitgegeven worden, hetzelfde principe dat ook Nintendo hanteert. De dag dat we Xbox 360 schijfjes in onze Xbox One kunnen steken is nog niet voor morgen.

No more articles