Sommige gamers zullen vreemd opkijken na het installeren van de Xbox Live Arcade titel Minecraft. Voor de lokale multiplayer van het spel is een Hoge-definitie televisie vereist. Degene met een klassieke SD beeldbuis vallen dus buiten de boot.

De console versie van Minecraft verscheen vandaag op het Xbox Live Arcade netwerk. Speciaal aan deze console versie zijn de lokale multiplayer mogelijkheden. Zo is het mogelijk om in split-screen met meerdere spelers tegelijk met de blokken te spelen.

Groot was de verbazing toen Minecraft developer 4J Studios bekend maakte, dat een HD TV vereist is voor het spelen in split-screen. Erger nog is dat deze vereiste niet mee is opgenomen in de Xbox Marketplace. Verschillende gamers zijn hierdoor dus bedrogen uitgekomen.

Microsoft reageert hierop met de volgende respons:

[blockquote]In order to deliver the best consumer experience, and to support the text needs of the inventory and crafting system, split-screen multiplayer in Minecraft does require an HD screen. Currently, in game prompts alert players of the HD requirements for split-screen multiplayer.[/blockquote]

No more articles