Black Friday zit er alweer op in de Verenigde Staten en de verkoopscijfers komen binnengerold. En daarop is duidelijk te zien dat Xbox One een serieuze sprong heeft gemaakt. Dit maakt misschien een einde aan de dominante verkoopscijfers die Sony al maanden weet voor te leggen.

Dit allemaal is volgens een verslag van analyst, Jon Brelig. Volgens hem zijn maar liefst 53% van de verkoopte consoles een Xbox One geweest en daar blijft het niet bij.

Helaas zouden deze statistieken een stuk meer betekenis hebben (en positiever voor Microsoft) als de twee consoles aan een evenwaardige prijs verkocht zijn. Nu kunnen deze cijfers ook opgevat worden als “mensen zijn niet bereid om de volle prijs te betalen voor een Xbox One” of “al de rest heeft op dit moment gewoonweg al een PS4 in huis”.

Nochtans is Microsoft’s beslissing om de prijs te laten zakken voor de feestdagen een schot in de roos geweest. De verkoopscijfers zijn zelfs al gestegen nog voor Black Friday van toepassing was. Het maandrapport van november kan daarom een einde maken aan de dominantie van Sony met hun PS4.

Ook al heeft Sony zeker niet te klagen met een percentage van 31%. Helaas als je de verkoopscijfers van Xbox One en Xbox 360 bundelt kom je aan een enorm cijfer van 62% van alle consoles die verkocht zijn. De PS3 heeft slechts 1% verkocht, die bengelen achter de verkoopscijfers van de Wii U met 6%.

In het rapport valt ook te lezen dat 66% van alle consoles aangekocht zijn door volwassenen vóór kinderen. En de Wii U is zonder twijfel de populairste aankoop voor de kinderen met een cijfer van 92%, en de PS4 is het meest populaire cadeau voor volwassenen onder elkaar, waarbij de helft van de consoles voor de persoon zelf is.

 

No more articles